15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κλείνουν έξι ολιγομελή τμήματα στο ΕΠΑΛ Κισάμου αναγκάζοντας τους μαθητές να συνεχίσουν την ειδικότητα της επιλογής τους στα Χανιά!

Ημερομηνία:

Πραγματοποίηθηκε σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 επίσκεψη του μέλους της “Παρέμβασης Εκπαιδευτικών για τη Ρήξη και την Ανατροπή” και εκπροσώπου της στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων Δημήτρη Δαμασκηνού στο ΕΠΑΛ Κισάμου.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και της συζήτησης που έγινε με τη διεύθυνση και παρευρισκόμενους συναδέλφους αναδείχτηκε το επείγον ζήτημα της έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας και την κάλυψη των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/-τριών της περιοχής.

Με ανακοίνωσή της η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών αναφέρει τα εξής:

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα του ΕΠΑΛ Κισάμου, έτσι όπως έχει διατυπωθεί σε έγγραφο που έχει αποσταλεί απο το διευθυντή του σχολείου συνάδελφο Νεκτάριο Ζουριδάκη στο ΥΠΑΙΘ (επισυνάπτεται) και απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ των ολιγομελών τμημάτων στο συγκεκριμένο σχολείο, οπως και στα άλλα ΕΠΑΛ του ν. Χανίων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα .

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ να πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σ’ αυτή την κατεύθυνση σύμφωνα και με τις προηγούμενες αποφάσεις του.

Αίτημα ξεκλειδώματος τμημάτων στο e-eggrafes/έγκριση ολιγομελών

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου κ. Νεκτάριος Ζουριδάκης με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι με την Υ.Α 134161/Y2/30-08-2019 με θέμα: «Έγκριση, κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2019-2020, της λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ.» δεν εγκρίθηκε στη σχολική μας μονάδα η λειτουργία των κάτωθι τμημάτων:

Τμήμα/ειδικότητα Αριθμός αιτούντων
Β Λυκείου Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος 6
Β Λυκείου Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας 5
Β Λυκείου Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού 4
Β Λυκείου Τομέας Πληροφορικής 3
Γ Λυκείου Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων 3
Γ Λυκείου Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων 5

Για τα παραπάνω τμήματα έχουν ήδη συγκεντρωθεί ενυπόγραφα αιτήματα μαθητών και κηδεμόνων τους για επιπλέον εγγραφές, οι οποίες καλύπτουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό έγκρισης στα:

  • Β Λυκείου Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
  • Β Λυκείου Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
  • Β Λυκείου Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  • Γ Λυκείου Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τα αιτήματα αυτά προέρχονται από:

  • μαθητές μεταγραφόμενους από Γενικό Λύκειο
  • μαθητές μετακινούμενους από άλλο μη εγκεκριμένο ολιγομελές (Β’ Πληροφορικής)
  • μαθητές μετακινούμενους από εγκεκριμένο μη ολιγομελές (Γ’ Λυκείου Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών), χωρίς να επηρεάζουν τον ελάχιστο απαιτούμενο για τη λειτουργία του τμήματος αριθμό μαθητών, και
  • κυρίως από μαθητές που λόγω αμέλειας δεν είχαν εγγραφεί στις προηγούμενες 2 φάσεις

Στην πλατφόρμα e-eggrafes τα τέσσερα παραπάνω τμήματα, κατά τη διάρκεια της Γ’ φάσης εγγραφών αν και είναι ορατά, δεν παρέχεται η δυνατότητα νέων εγγραφών/μετακινήσεων σε αυτά με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι μαθητές:

  • είτε να φοιτήσουν σε τομείς και ειδικότητες που απέχουν από τα ενδιαφέροντά τους
  • είτε να μετακινηθούν στα κοντινότερα τους ΕΠΑΛ – βρίσκονται στην πόλη των Χανίων- που καλύπτουν τις επιθυμίες τους. Δεδομένου όμως ότι το ΕΠΑΛ Κισάμου καλύπτει τις ανάγκες μιας περιοχής κατά κύριο λόγο αγροτικής με διάσπαρτα χωριά γύρω της όπου οι χιλιομετρικές τους αποστάσεις από την πόλη μας σε συνδυασμό με την έλλειψη άμεσης συγκοινωνιακής σύνδεσης με την πόλη των Χανίων καθιστά αδύνατη τη μετακίνηση μαθητών του σχολείου μας σε σχολεία της πόλης των Χανίων εντός της ιδίας ημέρας.

Αιτούμεθα να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μαθητών μας κατά τη διάρκεια των εκπρόθεσμων εγγραφών (12-21 Σεπτεμβρίου 2019).

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής ΕΠΑΛ Κισάμου

"google ad"

Ζουριδάκης Νεκτάριος

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ