Κλείνουν οι Γιατροί του Κόσμου τα γραφεία τους στα Χανιά μετά από 12 συναπτά έτη λειτουργίας

Κανένα σχόλιο

Την διακοπή λειτουργίας του Παραρτήματος Χανίων των Γιατρών του Κόσμου ανακοίνωσε η υπεύθυνη του παραρτήματος στα Χανιά, γιατρός, Ελευθερία Μουλουδάκη. Μην μπορώντας να κρύψει τη θλίψη της, η κ . Μουλουδάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, εξήγησε ότι οι λόγοι διακοπής λειτουργίας της δομής στα Χανιά είναι καθαρά οικονομικοί.

Σύμφωνα με την κ. Μουλουδάκη, ορισμένες από τις επιχειρήσεις που χρηματοδοτούσαν ως χορηγοί την προσπάθεια, έκριναν ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν είναι στις προτεραιότητές τους. Ως εκ τούτου η κεντρική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας του ιατρείου στα Χανιά, ενώ για τους ίδιους λόγους έκλεισαν οι αντίστοιχες δομές στην Πάτρα και στην Καβάλα.

Η κ. Μουλουδάκη ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που στήριξαν επί 12 συνεχή χρόνια τις δράσεις των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά και, με δάκρυα στα μάτια, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι γιατροί και οι εθελοντές του Παραρτήματος στάθηκαν με σεβασμό στα προβλήματα των ανθρώπων. Δεν έκρυψε, ωστόσο, την αγωνία της για το μέλλον των 6.000 ωφελούμενων πολιτών από τις δράσεις του Παραρτήματος.

"Sponsored links"

Όπως γνωστοποίησε, η κ. Μουλουδάκη, στις 16 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στα Χανιά η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας των Γιατρών του Κόσμου προκειμένου να ανακοινώσουν και επίσημα το κλείσιμο του παραρτήματος, αλλά και για να ευχαριστήσουν τους εθελοντές που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια.

Να σημειώσουμε ότι μόλις πριν 2 χρόνια, τον Ιούλιο του 2017, οι Γιατροί του Κόσμου εγκαινίαζαν το νέο ιατρείο τους στη Μάρκο Μπότσαρη 59.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις