Κλειστά τα καταστήματα στα Χανιά στην απεργία για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Με κλειστά καταστήματα εκτός λίγων εξαιρέσεων, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/7 απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η συμμετοχή εμπόρων και εργαζόμενων ήταν αρκετά ικανοποιητική με παρεμβάσεις να γίνονται έξω από πολυκαταστήματα, όπως το Public.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

"Sponsored links"

Σε σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι παλεύουν μαζί για:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που «απελευθερώνουν» το ωράριο, την Κυριακή αργία.
  • Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
  • Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
  • Καμία επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today