Κλιμάκιο γιατρών από την 7η ΥΠΕ επισκέφθηκε τη Γαύδο

Κανένα σχόλιο

Η 7η ΥΠΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, μεριμνά για την κάλυψη των αναγκών υγείας τους με οργανωμένες επισκέψεις κλιμακίων ειδικευμένων γιατρών, σε συνεργασία με την ΠΦΥ, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η συνέχεια στη φροντίδα υγείας και η διασύνδεση, εκεί που απαιτείται, με άλλες δομές του συστήματος.

Σε σχετικό δελτίο τύπου πιο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

Στα πλαίσια  αυτού του σημαίνοντος σκοπού οργανώθηκε και με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, επίσκεψη στη Γαύδο κλιμακίου γιατρών, Νοσηλευτών Μαίας και Κοινωνικής Λειτουργού, υπό το γενικό συντονισμό του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Στέλιου Δημητρακόπουλου, ο οποίος και συνόδευσε και το κλιμάκιο.

"Sponsored links"

Κατά τη διήμερη παραμονή τους στο νησί, στις 16 και 17 Απριλίου, γιατροί ειδικοτήτων πνευμονολογίας, καρδιολογίας, ορθοπεδικής, ψυχιατρικής, παθολογίας, γενικής ιατρικής και οφθαλμολογίας εξέτασαν πάνω από τους μισούς κατοίκους, πέραν των 35, έκαναν 5 κατ’ οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένα άτομα και διενήργησαν εξετάσεις υπερήχων καρδιάς, σπειρομετρήσεων και βυθοσκοπήσεων. Ταυτόχρονα ελήφθησαν προς εξέταση test Pap από Μαία που ακολουθούσε το κλιμάκιο.

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής περιφέρειας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση αυτής της σπουδαίας δράσης και συγκεκριμένα:

-Το Ανουσάκειο Ίδρυμα για τη συνεργασία και συνδρομή του μέσω κινητής μονάδας με μηχάνημα υπερήχων, σπειρόμετρο και ανθρώπινο δυναμικό αποτελούμενο από 2 Νοσηλευτές και μία Κοινωνική Λειτουργό.

-Τη Διοίκηση και το προσωπικό που διατέθηκε στην αποστολή του Γ.Ν. Χανίων

-Το Κ.Υ Καντάνου

Τον συντονιστή ΤΟΠΦΥ Χανίων κύριο Ντουκάκη Στέφανο και τον αναπληρωτή του κύριο Αλυγιζάκη Ευτύχη.

-Κάθε ένα χωριστά επιστήμονα Υγείας που στελέχωσε το κλιμάκιο. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στελεχώνεται από ανθρώπους με επαγγελματισμό και με υψηλό αίσθημα προσφοράς στους συνανθρώπους τους.

-Την Δήμαρχο Γαύδου κυρία Καλινίκου για την ουσιαστική βοήθεια στην οργάνωση της αποστολής και την φιλοξενία του Κλιμακίου.

-Την ΑΝΕΝΔΥΚ για τη δωρεάν μεταφορά του κλιμακίου και του εξοπλισμού του..

"Sponsored links"

Με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουμε την απρόσκοπτη δουλειά μας στην κατεύθυνση παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας σε κάθε πολίτη ακόμα και αν βρίσκεται σε απομακρυσμένες περιοχές με δυσκολία στην πρόσβαση του σε μεγάλες δομές Υγείας .

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις