14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

8 αντί για 28 οι κινητές μονάδες για τεστ κορονοϊού στην Κρήτη – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Αρχικά είχαν ανακοινωθεί 28 κινητές μονάδες υγείας οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες κατ΄οίκον σε πιθανά κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη, ωστόσο λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας, τελικά οι μονάδες στο νησί θα είναι μόλις οκτώ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Όπως είχε ανακοινωθεί από τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, στο νησί θα λειτουργούσαν 28 τέτοιες κινητές μονάδες: 12 στο νομό Ηρακλείου, 8 στο νομό Χανίων και από 4 μονάδες στους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ωστόσο, οι μονάδες δεν έχουν καταφέρει να στελεχωθούν, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς του προσωπικού, οπότε στελεχώθηκαν μόλις οκτώ, τρεις στο Ηράκλειο, τρεις στο Ρέθυμνο και από μία σε Χανιά και Λασίθι.

Το πρόγραμμα διενέργειας κατ’ οίκον υπηρεσιών νοσηλευτικής φροντίδας και λήψης δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορονοϊού ξεκινάει από σήμερα Παρασκευή.

Τα συνεργεία απαρτίζονται από έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή το κάθε ένα και θα διεκπεραιώνουν 20 δείγματα ανά βάρδια, σε δύο κατηγορίες πολιτών: σε άτομα με γριπώδη συμπεριφορά και σε άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στόχος είναι να ανακαλυφθεί πόσο μεγάλη είναι η διασπορά της νόσου σε όλη την Ελλάδα και να προληφθούν πιθανόν προβλήματα από ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Σε περίπτωση που ο ασθενής είναι θετικός στον κορονοϊό, θα ακολουθείται το ιατρικό πρωτόκολλο. Αν έχει ήπια συμπτώματα, θα μένει σπίτι και θα επικοινωνεί με το γιατρό του, αντιθέτως αν κριθεί ότι θα πρέπει να νοσηλευτεί, θα διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα βρίσκεται στο Ηράκλειο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Στην πλήρη ανάπτυξή του το πρόγραμμα των ελέγχων του ΕΟΔΥ θα φθάσει στην Κρήτη με την παραλαβή συνολικά 28 κινητών μονάδων.

Με πληροφορίες από efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ