15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Αμερικάνο πρέσβη – Ζητούν εγγυήσεις για να ψηφίσουν τη νέα Συμφωνία για τις Βάσεις

Ημερομηνία:

Συνάντηση με τον αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ είχε ο ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο προφανώς τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ συζητήθηκε και η στάση του κόμματος απέναντι στο νομοσχέδιο για τις βάσεις εν όψει της επικείμενης ψήφισής του στη Βουλή.
Ειδικότερα, τον αμερικανό πρέσβη επισκέφθηκε στην πρεσβευτική κατοικία αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον τομεάρχη Οικονομίας Νίκο Παππά, και τον διπλωματικό σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα Βαγγέλη Καλπαδάκη. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του αμερικανού πρέσβη στο πλαίσιο ενημέρωσης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν υπέρ της αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ωστόσο δεδομένης της στάσης των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα απέναντι στην Τουρκία, ζήτησαν πρόσθετες εγγυήσεις στήριξης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους χωρίς τις εγγυήσεις αυτές το κόμμα δεν μπορεί να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι να υπάρξουν έμπρακτες εγγυήσεις στήριξης στις ελληνικές θέσεις απέναντι στην Τουρκία.
Το νομοσχέδιο που ολοκληρώνει τη διαπραγμάτευση που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας με την αναβάθμιση της Σούδας και την λειτουργία τριών ακόμη βάσεων (Λάρισα, Μαγνησία, Αλεξανδρούπολη) αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ