21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κλιμακώνει το ΚΚΕ κατά της συμφωνίας για τις βάσεις και της αμερικανοΝΑΤΟϊκής εξωτερικής πολιτικής: «Με τις πλάτες του ΝΑΤΟ η Τουρκία γκριζάρει το Αιγαίο»

Ημερομηνία:

Την ερχόμενη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συμφωνία για τις βάσεις και την ίδια μέρα το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι κομματικές οργανώσεις και η ΕΕΔΥΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.

Με αφορμή και το «λιβυκό» ζήτημα και τη δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια για την αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη (ως ειρηνευτική αποστολή επιτήρησης της εκεχειρίας), ο Περισσός κλιμακώνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι τόσο στη συμφωνία για τις βάσεις όσο και συνολικά στην κυβερνητική εξωτερική πολιτική, που σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη συμφωνία, κατά το ΚΚΕ, προοιωνίζονται μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο ειδικός αγορητής του κόμματος Γιώργος Μαρίνος σημείωσε ότι η συμφωνία είναι «πολύ επικίνδυνη για τον λαό και τη χώρα».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη βρόμικη δουλειά, ανοίγοντας τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, αναβάθμισε τη βάση της Σούδας και παραχώρησε βάσεις στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο και στην Αλεξανδρούπολη». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. «κάνει βήμα παραπέρα, παραχωρώντας όσες βάσεις θέλουν οι ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων». Σημείωσε ότι «κάνουν την Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο και στοχοποιείται ο λαός». Αναφέρθηκε ακόμα στην αποστολή ελληνικής φρεγάτας σε συνοδεία γαλλικού αεροπλανοφόρου και στην προετοιμασία αποστολής στρατευμάτων σε Λιβύη και στα στενά του Ορμούζ, όπως επίσης πυραύλων «Πάτριοτ» στη Σαουδική Αραβία.

«Με τις πλάτες του ΝΑΤΟ η Τουρκία γκριζάρει το Αιγαίο»

«Τα δίνετε όλα στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς εκτελεστές» συμπλήρωσε ο Γ. Μαρίνος και συνέχισε λέγοντας πως ο λαός δεν ξεχνάει τις εγκληματικές ευθύνες ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τη δικτατορία στην Ελλάδα, το πραξικόπημα στην Κύπρο και την εισβολή και κατοχή. Υπογράμμισε πως έχει χρεοκοπήσει η στρατηγική του «καλού παιδιού» των Αμερικανών και της Ε.Ε. στο όνομα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας. Ανέφερε ότι η Τουρκία με αυτές τις πλάτες γκριζάρει το Αιγαίο και κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν για να συνδιαχειριστούν το Αιγαίο και για αυτό η κυβέρνηση επανέφερε τη θέση για προσφυγή στη Χάγη και την κάλεσε να πει δημόσια τι θα περιλαμβάνει το συνυποσχετικό με την Τουρκία.

Αναφορικά με τη Διάσκεψη του Βερολίνου, το ΚΚΕ σχολίασε ότι δεν έφερε λύση και ούτε θα μπορούσε, διότι «οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της Διάσκεψης είναι αυτοί που ευθύνονται για τον ΝΑΤΟϊκό πόλεμο του 2011 και τη διάλυση της Λιβύης, για τις στρατιωτικές συγκρούσεις που είναι σε εξέλιξη», ενώ υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ παγίως επισημαίνει πως «οι πολεμικές εστίες, που δημιουργήθηκαν με τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., όπως στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, είναι ανοιχτές πληγές που “κακοφορμίζουν” από την αναμέτρηση ανάμεσα στο Ευρωατλαντικό μπλοκ, τη Ρωσία και την Κίνα».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για «ιμπεριαλιστική ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών, που «δεν μπορεί να εξασφαλίσει πραγματική ειρήνη», αντιθέτως «περιέχει το σπέρμα της όξυνσης της κατάστασης και της κλιμάκωσης του πολέμου».

Όσο για την επιστολή Πομπέο προς Μητσοτάκη, ο Περισσός σχολίασε ειρωνικά πως «όχι μόνο δεν προσφέρεται για υπερφίαλους πανηγυρισμούς, στους οποίους επιδίδεται η κυβέρνηση, αλλά αναπαράγει τη γνωστή στάση “Πόντιου Πιλάτου” που τηρούν οι ΗΠΑ, σε σχέση με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας». Κι επιπλέον ότι «οι παραλληλισμοί που έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, ανάμεσα στην επιστολή Πομπέο και σε άλλη παλιότερη του Κίσινγκερ απ’ τη δεκαετία του ’70, μόνο ανησυχία μπορούν να δημιουργήσουν, όταν είναι γνωστός ο βρόμικος ρόλος του Κίσινγκερ στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων σε βάρος του ελληνικού λαού, όπως και του κυπριακού λαού κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά κι άλλων λαών του κόσμου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αναστάτωση σε γειτονιά από 44χρονο που ήθελε να αυτοκτονήσει

Αναστάτωση προκάλεσε τα ξημερώματα σε γειτονιά του Ηρακλείου ένας...

Κωνσταντοπούλου: «Ό,τι γίνεται στην κυβέρνηση είναι ευθύνη Μητσοτάκη»

«Η ΝΔ προσπάθησε να κλείσει γρήγορα τη συζήτηση και...

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...