ΚΝΕ Κρήτης: Απαράδεκτη η μετατροπή του «Σπιτιού του Άρη» στη Γαύδο σε τουριστικό κατάλυμα

Κανένα σχόλιο

Τη μετατροπή του «Σπιτιού του Άρη» στη Γαύδο σε τουριστικό κατάλυμα καταγγέλλει η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, απαιτώντας παράλληλα να γίνει άμεσα με ευθύνη του αρμόδιου υπουργείου απαλλοτρίωση και μετατροπή του χώρου σε μουσείο.

Σε ανακοίνωσή της, η Οργάνωση της ΚΝΕ επισημαίνει τα εξής:

«Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορούμαστε μέσα από διάφορες δημοσιεύσεις σε τοπικά site την περαιτέρω απαράδεκτη μετατροπή του ιστορικού διατηρητέου μνημείου στη Γαύδο σε τουριστικό κατάλυμα.

"Sponsored links"

Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που το “Σπίτι του Άρη”, ο χώρος που χτίσανε με τις πλάτες τους και τον ιδρώτα τους τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ με άλλους εξόριστους, γίνεται αντικείμενο εμπορευματικής εκμετάλλευσης, αφού έχουν ήδη γίνει παράνομες κτιριακές επεμβάσεις στο αρχικό κτίσμα (προσθήκες δωματίων, πέργκολες κλπ.) και μετατράπηκε σε ταβέρνα, με την ανοχή των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, αφού ο χώρος, μετά από πολλούς αγώνες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχει χαρακτηριστεί ως “ιστορικό διατηρητέο μνημείο”, με απόφαση του ΥΠΠΟ / ΔΙΛΑΠ/Γ/203/16542/16-3-99.

Είναι απαράδεκτο! Ο χώρος αυτός είναι ένα ιστορικό κειμήλιο και πηγή έμπνευσης για κάθε νέο και νέα που ονειρεύεται έναν κόσμο δίκαιο και πιστεύει πως τα όνειρά του δεν χωράνε στη σημερινή “πραγματικότητα” που πάνε να του επιβάλουν. Σήμερα, που το σύστημα προσπαθεί να επιβάλει το “τίποτα δεν αλλάζει” είναι πιο ανάγκη ποτέ να υπάρχουν τέτοιοι χώροι, σύμβολα, μουσεία, έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι νέοι να έχουν πρόσβαση, να παίρνουν δύναμη από αυτούς τους αγωνιστές, μαθαίνοντας μέσα από αυτά και την Ιστορία.

Άμεσα δηλαδή θα πρέπει να γίνει απαλλοτρίωση με ευθύνη του υπουργείου και να μετατραπεί ο χώρος σε μουσείο. Αίτημα το οποίο επανήλθε και το 2016 με διήμερο της ΟΠ Κρήτης στην Γαύδο, με σύνθημα “Από τα μπουντρούμια και την εξορία, η νέα του κόσμου ξεκινά Ιστορία”.

Τονίζουμε πως θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να γνωρίσει ο λαός μας και η ντόπια νεολαία την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει την ιστορία όλων των αγωνιστών που δεν έσκυψαν το κεφάλι στους κατακτητές, που αποτελεί σήμερα παράδειγμα για την οργάνωση της πάλης του λαού κόντρα στους ξένους και ντόπιους δυνάστες για όλα, για το μεροκάματο, τις συνθήκες δουλειάς και ζωής ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του που αυτοί υπηρετούν πιστά».

Από το διήμερο που οργάνωσε η ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ στη Γαύδο το 2016

Από το διήμερο που οργάνωσε η ΟΠ Κρήτης της ΚΝΕ στη Γαύδο το 2016

902.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις