21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΚΝΕ Χανίων: Οι μαθητές είναι νικητές – Να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Ημερομηνία:

Στις μαθητικές κινητοποιήσεις για τα ελλιπή μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού αναφέρεται σε ανακοίνωση η ΚΝΕ Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

“Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, τα κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων αλλά και οι υλικές ζημιές λόγω της κακοκαιρίας στο Νομό επιβεβαιώνει ότι την ίδια ώρα που οι μαθητές διεκδικούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας στα σχολεία η κυβέρνηση διαλέγει να μην πάρει κανένα μέτρο στη λογική που λέει ότι η ασφάλεια και προστασία των μαθητών αποτελούν κόστος.

Φαίνεται ακόμη πιο καθαρά ότι η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη τη στιγμή που όλος ο λαός και ιδιαίτερα οι μαθητές το τελευταίο διάστημα διεκδικούν μέτρα προστασίας στα σχολεία και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απαντάει στους μαθητές με τρομοκρατία, με εκβιασμούς και το μόνο που κάνει είναι επίκληση στην ατομική ευθύνη. Αλήθεια για ποια ατομική ευθύνη μιλάει η κυβέρνηση όταν οι μαθητές στοιβάζονται 25-30 ανά τάξη, όταν τα δρομολόγια των ΜΜΜ αντί να αυξάνονται μειώνονται με αποτέλεσμα τις γνωστές σε όλους μας εικόνες συνωστισμού. Η αλήθεια είναι ότι ο λαός και η νεολαία με τη στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν πολύτιμο χρόνο στη κυβέρνηση για να προετοιμαστεί για το 2ο κύμα της πανδημίας. Χρόνος που αξιοποιήθηκε από τη κυβέρνηση για να δωθεί χρήμα σε κανάλια και μεγάλους επιχειρηματίες και όχι για τη προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Επιβεβαιώνεται ότι είναι τελικά επιλογή της κυβέρνησης να μην παίρνει κανένα μέτρο για τη προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα σχολεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο από κρούσματα..Τελευταίο παράδειγμα που δείχνει τη κοροιδία κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης για το πόσο καλή είναι η κατάσταση στα σχολεία είναι οι πρόσφατες ζημιές από τη βροχόπτωση όπου αίθουσες στάζανε, σχολεία και αυλές πλημμύρισαν

Φαίνεται ακόμη περισσότερο ότι ο αγώνας και τα αιτήματα των μαθητών είναι δίκαια και απολύτως αναγκαία και είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν κατακτήσεις. Φάνηκε ότι ο αγώνας που δίνουν οι μαθητές είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια, για να μπορέσουν οι μαθητές εν έτη 2020 να μορφωθούν όπως ορίζει η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Οι μαθητές το τελευταίο μήνα έδωσαν από άκρη σε άκρη στο νομό ένα πολύμορφο και ελπιδοφόρο αγώνα κόντρα στη συκοφαντία, την τρομοκρατία. Απέναντι στον αγώνα των μαθητών επιστρατεύτηκαν εισαγγελείς, τοπικοί παράγοντες, διευθυντές εκπαίδευσης, ορισμένα ΜΜΕ, η ίδια η κυβέρνηση. Προσπάθησαν να παραποιήσουν τα αιτήματα των μαθητών, τους εκβίασαν με τηλεαπουσίες κ.α
Ο αγώνας των μαθητών από τη Κάντανο για το κλείσιμο ειδικοτήτων μέχρι το Καστέλι για τα κτηριακά, από το Βάμο για τα ΜΜΜ και τα προκάτ μέχρι τη πόλη των Χανίων είναι ελπιδοφόρος και αναγκαίος. Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, αφού κατάφεραν να τους ακούσουν από άκρη σε άκρη, αφού πίεσαν την κυβέρνηση σε βαθμό που επιστράτευσε τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν μαθητές, προχώρησε σε συλλήψεις 14χρονων επειδή συμμετείχαν σε μαθητική κινητοποίηση…

Τώρα το δίκιο και η ανάγκη πρέπει να γίνουν αγώνας σε κάθε σχολείο και τάξη. Τώρα ο αγώνας των μαθητών πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, να αξιοποιηθούν διάφορες μορφές ώστε να ακουστούν τα αιτήματά τους, να πιέσουν ακόμη περισσότερο τη τοπική διοίκηση και τη κυβέρνηση. Τώρα να οργανωθεί ο συλλογικός αγώνας με αγωνιστικά 5μελή και 15μελή, με Γενικές συνελεύσεις των μαθητών

Καλούμε κάθε μαθητή, κάθε νέο που αγωνιά για τη σημερινή κατάσταση να σκεφτεί έξω από τα όρια που μας επιβάλλουν. Τα όνειρα μας να μορφωθούμε, να ζήσουμε όπως μας αξίζει είναι φτιαγμένα απο πραγματικά υλικά. Γύρω μας παντού υπάρχουν τεράστιες αναξοιοποίητες δυνατότητες που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο είναι το κυνήγι του κέρδους για λίγους. Αυτό πρέπει να φύγει από τη μέση έτσι ώστε να γίνει πράξη το σχολείο των αναγκών μας, ένα σχολείο δημιουργικό, που δεν θα κοιτάει στη τσέπη τον μαθητή, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...