14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κνωσός: Πέρυσι τον Μάιο είχαν 85.000 επισκέπτες, τώρα μόνο 80!

Ημερομηνία:

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού άνοιξε από τις αρχές της εβδομάδας, με το προσωπικό να βρίσκεται στις θέσεις του, περιμένοντας κυρίως ντόπιους αλλά και Έλληνες επισκέπτες που βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα και να δουν τις μινωικό ανάκτορο!

Η εικόνα βέβαια είναι απογοητευτική, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμα σι, καθώς τους μετρούν έναν έναν μέχρις ότου αρχίσει, όπως ξεκινήσει, η ροή των επισκεπτών, όταν επανεκκινήσουν οι αεροπορικές πτήσεις του εξωτερικού αλλά και οι κρουαζιέρες.

Όπως μάλιστα εξηγεί στο cretalive ο αρχιφύλακας του Αρχαιολογικού χώρου Νίκος Παπαδάκης, πέρυσι το Μάιο είχαν επισκεφτεί το χώρο περισσότεροι από 85.000 τουρίστες και η πρώτη εβδομάδα έκλεισε με μόλις 80 άτομα, κυρίως Έλληνες αλλά και κάποιους  μεμονωμένους  ξένους,που λόγω κορωνοϊού, αποκλείστηκαν στο νησί και δεν έχασαν την ευκαιρία!

Μες τη… μαυρίλα του δεύτερου και πιο εμβληματικού Αρχαιολογικού χώρου στη χώρα μας, μετά την Ακρόπολη, υπάρχει και μια καλή είδηση: από την 1η Ιουνίου θα έχει σε καθημερινή βάση ιατρική κάλυψη, καθώς ο Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει έναν ιατρό που θα βρίσκεται στο χώρο των αρχαιοτήτων και μάλιστα δημιουργήθηκε ένα κιόσκι που θα τον φιλοξενεί.

Το αίτημα κατατέθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και ικανοποιήθηκε από την Λίνα Μενδώνη, ασφαλίζοντας υγειονομικά έναν χώρο που υπό φυσιολογικές συνθήκες υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 5000 επισκέπτες !

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ