Κοινή επιστολή φορέων που αντιδρούν για τον ΣΜΑ στον Αποκόρωνα

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Αποκόρωνα. Επιστολή διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα απέστειλαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Τσιβαρά, Ντουλιανών, Γαβαλοχωρίου και Βάμου, και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Βάμου και Γαβαλοχωρίου:

“Με την επικείμενη δημιουργία-εγκατάσταση ΣΜΑ στον χώρο των πρώην δημοτικών σφαγείων Καλυβών ανάμεσα σε Τσιβαρά και Βάμο, συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Αντιδρούμε στις πρακτικές της Δημοτικής Αρχής που υποτιμούν την νοημοσύνη μας με τον τρόπο που προσπαθεί να επιβάλλει τη δημιουργία ΣΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο, και κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης απογοητεύει και εξοργίζει.

"Sponsored links"

Οι ΣΜΑ εντός Αττικής που ευαγγελίζεται η Δημοτική Αρχή είναι προσωρινές κατασκευές με 5ετή ημερομηνία λήξης.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έχουν μαζευτεί ήδη 800 υπογραφές κατοίκων όπου έχουν κατατεθεί στο τμήμα περιβάλλοντος της Π.Ε. Χανιών, οι οποίοι είναι αντίθετοι στην λογική της δημιουργίας ΣΜΑ δίπλα σε κατοικημένη περιοχή και χωρίς άμεση σύνδεση με την εθνική οδό. Ζητούν από την δημοτική αρχή να μην προχωρήσει περαιτέρω στην μελέτη, καθώς η περιοχή θα υποστεί υποβάθμιση σε όλους τους τομείς της προσωπικής και επαγγελματικής δραστηριότητας τους, λόγω του αναμενόμενου κυκλοφοριακού προβλήματος που θα αντιμετωπίσουν, αλλά και λόγω της όχλησης των απορριμματοφόρων και των τριαξονικών που θα διέρχονται καθημερινά από τα χωριά τους.

Το εν λόγω σημείο σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει αλλά αντιθέτως επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητα των πολιτών και θα δημιουργήσει τεράστια περιβαλλοντική και αισθητική επιβάρυνση στους παραδοσιακούς διατηρητέους οικισμούς της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι κινήσεις αυτές εντυπωσιασμού θα συνεχίσουν να πέφτουν στο κενό όσο δεν γίνεται μια έγκυρη και ανοιχτή ενημέρωση ώστε να απαντηθούν από χείλη ειδικών, οι αγωνίες και οι ανησυχίες των κατοίκων.  Θεωρείται αδιανόητο να μην υπάρχει διάθεση συνεργασίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Απαιτούμαι την ενημέρωση επιτέλους των φορέων και των δημοτών της περιοχής, την άμεση απόσυρση του επιλεγμένου σημείου και μέσα από ένα κεντρικό σχεδιασμό με την συμμετοχή των δημοτών και των αρμόδιων φορέων να βρεθεί η ιδανική λύση στο ζήτημα της χωροθέτησης ΣΜΑ στον Αποκόρωνα.

Οι φορείς και οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουν μέχρις ότου δικαιωθούν, ακόμα και αν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι υπέρ της δημιουργίας ΣΜΑ στη συγκεκριμένη τοποθεσία.”

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις