Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών: “Τα φώτα σας ρίχνουν σκοτάδι στους αόρατους της πόλης”

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων αναφέρεται στη δράση στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πλατείας Δημοτικής Αγοράς λίγο πριν τη φωταγώγησή του:

Σήμερα, 09-12, βρεθήκαμε στην πλ. Αγοράς μαζί με συντρόφους και συντρόφισσες για να “στολίσουμε” και να “φωταγωγήσουμε” το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης με έναν διαφορετικό τρόπο.

Σε αντίθεση με την φωταγώγηση του Δήμου που ακολούθησε μετά, η δικιά μας δεν είχε πυροτεχνήματα και βαβούρα, είχε λίγο φως, δυο λόγια και μερικές σιωπηλές νότες για όλες και όλους αυτούς που βρίσκονται είτε στους δρόμους της πόλης είτε σε παραπήγματα δίχως να καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες.

"Sponsored links"

Για αυτούς που θάβονται στις σκιές των πυροτεχνημάτων, που φιμώνονται από τα εορταστικά τραγουδάκια, που παγώνουν μέσα στην απραγία της δημοτικής αρχής η οποία επιμένει να βάζει σε προτεραιότητα φιέστες και λαμπιόνια αντί για τις δομές και τις δράσεις που θα δώσουν λίγη πραγματική ζεστασιά, αξιοπρέπεια, ζωή στους αόρατους της πόλης.

Η παρέμβασή μας έληξε όταν ξαφνικά γέμισε ο τόπος αστυνομικούς. Μια ομάδα αστυνομικών και ασφαλιτών μας απομάκρυναν από τον χώρο με απειλές καθώς απαγορεύεται να βρισκόμαστε στη δημόσια πλατεία της πόλης ως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία—ενώ οι μισοί από αυτούς δεν φορούσαν μάσκα.

Αφού οι φύλακες καθάρισαν, οι κάμερες άνοιξαν για live streaming. Όλα ήταν έτοιμα για την ‘κανονική’ φωταγώγηση…

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις