Κοιτάχτε κ. Σημανδηράκη μία “θλιβερή μειοψηφία” πόσους χιλιάδες συγκεντρώνει για να της συμπαρασταθούνε

Κανένα σχόλιο

“Αλληλέγγυοι” στην κατάληψη Rosa Nera είχαν προχωρήσει την προηγούμενη Πέμπτη σε κατάληψη για κάποιες ώρες στο Δημαρχείο Χανίων. Την ίδια ημέρα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Μίλησε για σύγκρουση “της θλιβερής μειοψηφίας με την κοινωνία” που θέτει σε κίνδυνο την δημοκρατία.

Λίγες μόλις ημέρες μετά πραγματοποιήθηκε μία από τις πιο μαζικές διαδηλώσεις εδώ και πολλά χρόνια στα Χανιά. Η διαδήλωση οργανώθηκε από αυτούς που ο Δήμαρχος Χανίων χαρακτήρισε “θλιβερή μειοψηφία”, και για τη στήριξή τους, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Το έχουμε ξαναπεί ότι η κατάληψη Rosa Nera δεν ήταν μία συνηθισμένη κατάληψη, αποτέλεσε ένα φαινόμενο αφού κατόρθωσε να συνδεθεί με την τοπική πραγματικότητα και να αποτελέσει ενεργό κομμάτι της κινηματικής ιστορίας του τόπου που έχει πολύ βαθιές δημοκρατικές ρίζες. Ουδείς έχει το δικαίωμα να παραγνωρίζει την ιστορία των κινημάτων των Χανίων γιατί ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της ταυτότητας του τόπου μας είναι πολύ ισχυρός.

"Sponsored links"

Όπως αναγνώρισε και η εταιρεία Belvedere η οποία θέλει να μετατρέψει τα κτίριο σε ξενοδοχείο “έχει αναχθεί όλ αυτά τα χρόνια σε ΘΕΣΜΟ της πόλης των Χανίων” το οποίο η τοπική κοινωνία “επκροτεί κιόλας”. Όσοι υποτιμούν αυτό το φαινόμενο θα βρίσκονται διαρκώς προ εκπλήξεων.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις