Κολοσσιαία ανεμογεννήτρια έσπασε το ρεκόρ παραγωγής ενέργειας

Κανένα σχόλιο

Οι τεχνολογίες των ανεμογεννητριών, εξελίσσονται με ραγδαία ταχύτητα με συνέπεια οι επιδόσεις τους να σπάνε το ένα «φράγμα» μετά το άλλο.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα το νέο μοντέλο της εταιρείας MHI Vestas Offshore Wind, το οποίο προορίζεται για θαλάσσια αιολικά πάρκα.

Την 1η Δεκεμβρίου 2016, το συγκεκριμένο μοντέλο παρήγαγε μέσα σε 24 ώρες 216.000 κιλοβατώρες (kWh) ηλεκτρικής ενέργειας. Μία ποσότητα που ούτε λίγο ούτε πολύ ισούται με το ρεύμα που καταναλώνουν στο ίδιο χρονικό διάστημα… 8.500 νοικοκυριά!

"Sponsored links"

Η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ παραγωγής για ανεμογεννήτρια. Όπως αναφέρει η εταιρεία, πραγματοποιήθηκε ανοικτά των ακτών της Δανίας, όπου γίνονται οι πιλοτικές δοκιμές του νέου μοντέλου της MHI Vestas Offshore Wind, ισχύος 9 MW.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως το μοντέλο μας θα παίξει σημαντικό ρόλο ώστε να συνεχίσει να μειώνεται το κόστος της ενέργειας που παράγουν τα θαλάσσια αιολικά πάρκα», σημειώνει στην ανακοίνωση ο Torben Hvid Larsen, επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της εταιρείας.

Η ανεμογεννήτρια έχει ύψος 220 μέτρα και πτερύγια μήκους 80 μέτρων.

Την ίδια στιγμή, οι μεγάλες διαστάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα δημιουργίας θαλάσσιων αιολικών πάρκων με μικρό αριθμό ανεμογεννητριών, μειώνοντας έτσι το κόστος τόσο για την εγκατάσταση όσο και για τη συντήρησή τους.

newmoney.gr

 

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today