22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κομισιόν: “Εντατικές και σε βάθος” οι συζητήσεις στο Brussels Group

Ημερομηνία:

«Εντατικά και εις βάθος» συνεχίζονται οι συνομιλίες των ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών σε επίπεδο Brussels Group, όπως ανέφερε από την έδρα της Κομισιόν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινά.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις του Brussels Group έγιναν όλο το Σαββατοκύριακο, σε εποικοδομητικό πνεύμα.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται «εντατικά και εις βάθος», αλλά «απομένει ακόμα δουλειά», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, προσθέτοντας ότι θα εντατικοποιηθούν. Εκτίμησε δε ότι εφόσον συνεχιστούν στο ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα, θα οδηγήσουν σε σύγκλιση απόψεων.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup της 11ης Μαίου όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποτιμήσουν την κατάσταση και τόνισε ότι η Επιτροπή εργάζεται για να διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.

Εν τω μεταξύ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώθηκε ότι έχουν σημειωθεί πολύ σημαντικά βήματα που φέρνουν πιο κοντά τη συμφωνία. Όπως είπε δε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει μια συνολικότερη συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο, η οποία θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος από τα επίδικα ζητήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ