17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κοντεύομε να φτάσομε στις εκλογές

Ημερομηνία:

Του Κανάκη Γερωνυμάκη

Σε λίγες μέρες θα πάμε να ψηφίσομε. Σε ότι αφορά στις ευρωεκλογές, βέβαια, θα ψηφίσει καθένας σύμφωνα με την ιδεολογία του. Όμως στις δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να μας τραβά το χαλινάρι το κόμμα. Τα κόμματα θέλουνε να έχουνε πρόσβαση στους δήμους και θέλουνε να έχουνε πλοκάμια στην κοινωνία τους δημάρχους, μα ένας δήμαρχος που είναι κατάλληλο εργαλείο για το κόμμα μπορεί να μην συμπίπτει να είναι κατάλληλο εργαλείο και για τον τόπο.

Κριτήριο για να δώσομε την ψήφο μας πρέπει να είναι η ικανότητα, η τιμιότητα και η εργατικότητα του ατόμου. Αν τυχόν έχομε μια συμπάθεια σε άτομο, μα όμως ξέρομε ότι ο αντίπαλός του διαθέτει καλύτερα προσόντα για τη θέση αυτή, θα πρέπει να υοστηρίξομε τον προσοντούχο, διότι εκεί είναι και το προσωπικό μας συμφέρον. Συχνά ακούμε και διαβάζομε: «Ψηφίσετε γυναίκες», «Ψηφίσετε νέους», «Ψηφίσετε κομματικά». Ειδικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές μοναδικό κριτήριο: ικανότητα, τιμιότητα, εργατικότητα και από εκεί και πέρα ας εξεταστούνε και τα δευτερότερα κίνητρα. Μόνο κομματικά δεν πρέπει να ψηφίσομε τους δημάρχους μας. Δεν ξέρει το κόμμα όσα ξέρει ο ψηφοφόρος για την αξία του υποψήφιου δημάρχου. Εγώ νομίζω ότι τα κόμματα κακοποιούνε την τοπική αυτοδιοίκηση με την παρέμβασή τους να υποδεικνύουνε αυτά τους υποψήφιους, στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για τον δήμο Σφακίων, θερμά παρακαλούμε από τώρα, να ξεχάσουνε μετά τις εκλογές ότι μέχρι τότε ήταν αντίπαλοι οι δύο συνδυασμοί. Παρακαλούμε και απαιτούμε να συνεργαστούνε πολιτισμένα και να ανταποκριθούνε στην εντολή μας. Οι κερδισμένοι να είναι εκτελεστικό όργανο και αυτοί που ήρθανε δεύτεροι να είναι καλοπροαίρετο εποπτικό όργανο για το καλό του τόπου μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πύλη Σαμπιονάρα στα Χανιά

«Το ταξίδι του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά...

Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιαποβλήτων του Δήμου Χανίων με νέες περιοχές δράσης

Ο Δήμος Χανίων προχωρά στην επέκταση του προγράμματος «Διαλογή...

Επίκαιρα θέματα: Περί ανεμογεννητριών

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Απρίλης μήνας και η εικόνα...