Κορονοϊός: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε θανάτους ανά κρούσματα, τελευταία σε θανάτους ανά εκ. κατοίκους

Κανένα σχόλιο

ΗΕλλάδα έχει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων ανά κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη κατά το διάστημα 8-12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με «Το Βήμα».

Πιο συγκεκριμένα, οι θάνατοι από κορονοϊό, επταπλασιάστηκαν τις τελευταίες πέντε μέρες στη χώρα, με αποτέλεσμα να ανέρχονται σε 20 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, αν και η χώρα παραμένει τελευταία σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύρια κατοίκους.

Επίσης, ενώ για το διάστημα 29 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου, η Ελλάδα μετρούσε 5 θανάτους ανά 1.000 κρούσματα, πλέον, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 18. Αυξημένος δηλαδή, κατά σχεδόν 1-3 μονάδες από χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αυτήν την στιγμή.

"Sponsored links"

Επιπροσθέτως, παρά το γεγονός πως σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Μ.Βρετανία οι θάνατοι σχεδόν διπλασιάστηκαν το πενθήμερο 8-12 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα 29 Οκτωβρίου- 2 Νοεμβρίου, στην Ελλάδα, το αντίστοιχο νούμερο έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί (!).

Όσον αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ η Ισπανία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και η Ιταλία παρουσιάζουν μειώσεις (ή μικρές αυξήσεις, όπως στην περίπτωση της Ιταλίας εν προκειμένω) ανάμεσα στα δύο πενθήμερα , στην Ελλάδα ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά, σχεδόν κατά 50%.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις