19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορονοϊός: Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε θανάτους ανά κρούσματα, τελευταία σε θανάτους ανά εκ. κατοίκους

Ημερομηνία:

ΗΕλλάδα έχει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων ανά κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη κατά το διάστημα 8-12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με «Το Βήμα».

Πιο συγκεκριμένα, οι θάνατοι από κορονοϊό, επταπλασιάστηκαν τις τελευταίες πέντε μέρες στη χώρα, με αποτέλεσμα να ανέρχονται σε 20 ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, αν και η χώρα παραμένει τελευταία σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύρια κατοίκους.

Επίσης, ενώ για το διάστημα 29 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου, η Ελλάδα μετρούσε 5 θανάτους ανά 1.000 κρούσματα, πλέον, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 18. Αυξημένος δηλαδή, κατά σχεδόν 1-3 μονάδες από χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, αυτήν την στιγμή.

Επιπροσθέτως, παρά το γεγονός πως σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Μ.Βρετανία οι θάνατοι σχεδόν διπλασιάστηκαν το πενθήμερο 8-12 Νοεμβρίου, σε σύγκριση με το χρονικό διάστημα 29 Οκτωβρίου- 2 Νοεμβρίου, στην Ελλάδα, το αντίστοιχο νούμερο έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί (!).

Όσον αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ η Ισπανία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και η Ιταλία παρουσιάζουν μειώσεις (ή μικρές αυξήσεις, όπως στην περίπτωση της Ιταλίας εν προκειμένω) ανάμεσα στα δύο πενθήμερα , στην Ελλάδα ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά, σχεδόν κατά 50%.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...