22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορονοϊός: Στην Ελλάδα οι μόνες «πράσινες» περιοχές της Ευρώπης

Ημερομηνία:

Η εικόνα της Ελλάδας αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού εμφανίζει βελτίωση όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ευρωπαϊκού CDC για τις τελευταίες 14 ημέρες.

Την ώρα που οι περισσότερες περιοχές της ΕΕ παραμένουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, «κόκκινο», λόγω της διασποράς του κορονοϊού, η Ελλάδα εμφανίζει βελτίωση, ενώ στη χώρα μας βρίσκονται και οι μόνες «πράσινες» περιοχές.

Σημειώνεται ότι στο «κόκκινο» συγκαταλέγονται χώρες όπου τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών είναι 50 ή περισσότερα ανά 100.000 κατοίκους σε συνδυασμό με 4% θετικά τεστ ή αν τα κρούσματα είναι περισσότερα των 150 ανά 100.000 κατοίκους.

Η Ελλάδα και η Φινλανδία είναι οι μόνες χώρες στην «κίτρινη» κατηγορία, στην καταγραφή του αριθμού κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους κατά τις τελευταίες 14 ημέρες, η οποία σε συνδυασμό με το ποσοστό των θετικών τεστ, αποτυπώνει τόσο τον ρυθμό διάδοσης της νόσου, όσο και τη δυναμική διείσδυσής του στην κοινότητα.

Χάρτης διασποράς του κορονοϊού
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ECDC – Χάρτης διασποράς του κορονοϊού

Η κατάσταση είναι ακόμα καλύτερη σε Ήπειρονησιά Ιονίου και νησιά του Αιγαίου, καθώς είναι οι μόνες περιοχές σε όλη την Ευρώπη που βρίσκονται στο «πράσινο».

Δείκτης θετικότητας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ECDC – Δείκτης θετικότητας

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι βελτιωμένη και στον δείκτη θετικότητας (κρούσματα/αριθμός τεστ), ο οποίος βρίσκεται κάτω από το 4%, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κοινοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη από τον ευρωπαϊκό οργανισμό και αφορούν στην προηγούμενη εβδομάδα.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...