19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κορυφαία νευρολόγος υποστηρίζει πως μπορούμε να δούμε το μέλλον στα όνειρά μας!

Ημερομηνία:

Προαισθανθήκατε ποτέ πως ένας παλιός φίλος θα επικοινωνούσε και πάλι μαζί σας, ονειρευτήκατε μια αεροπορική συντριβή, ή «απλά ξέρατε» ότι θα κερδίσετε σε μια κλήρωση – και στη συνέχεια συνέβη ακριβώς όπως το είχατε προβλέψει;

Αρκετοί είναι αυτοί που βιώνουν έντονα κάποιες τέτοιες ενορατικές εμπειρίες.

Μια πολύ γνωστή Βρετανίδα νευρολόγος και πειραματικός ψυχολόγος πέρασε 15 χρόνια ερευνώντας το φαινόμενο της πρόγνωσης και πλέον υποστηρίζει με βεβαιότητα πως η πρόγνωση δεν είναι πάντα «σύμπτωση».

«Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια στο σχολείο ήταν να μαντέψω τι αριθμοί θα χρησιμοποιούσε ο δάσκαλος των μαθηματικών μου για να δείξει ένα πρόβλημα ή να μαντέψω τις λέξεις σε μια δοκιμασία λεξιλογίου. Παρατήρησα ότι δεν είχα δίκιο όλη την ώρα, αλλά ήμουν αρκετά σωστή για να συνεχίσω να παίζω το παιχνίδι και πιστεύω ότι βοήθησε να με κάνει σπουδαία μαθήτρια.

Ήταν σαν ασυνείδητα το μυαλό μου να αναλάμβανε να βάλει τις σωστές πληροφορίες στη σελίδα. Εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο με τον οποίο τα μελλοντικά γεγονότα μπορούν να προβλεφθούν από τα μυαλά μας και τα σώματά μας, παρόλο που δεν το γνωρίζουμε, τόσο πολύ ώστε τώρα είναι ο κύριος ερευνητικός μου τομέας» είπε η Δρ Τζούλια Μόσμπριτζ.

Η Δρ. Τζούλια Μόσμπριτζ

Η νευρολόγος μετά από χρόνια ερευνών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να κάνει προβλέψεις, τις οποίες συχνά μας «παρουσιάζει» στα όνειρα μας: «Η προγνωστική είναι μια φυσιολογική ικανότητα, μπορούμε να την προσεγγίσουμε επιστημονικά και μπορεί να μας βοηθήσει όλους στην καθημερινή μας ζωή.

Φυσικά, η ερώτηση είναι: αν υπάρχει πρόγνωση, πώς λειτουργεί; Η ιδέα ότι το μέλλον μπορεί να φανεί στο τώρα ακούγεται γελοίο – σίγουρα ο ορισμός του χρόνου είναι ότι είναι μια «ροή» γεγονότων από το παρελθόν στο μέλλον.

Η πρόγνωση μπορεί να θεωρηθεί ως μια μορφή διανοητικού ταξιδιού στο χρόνο. Είναι σαν μια ώθηση από το μέλλον.

Αυτά τα «τραβήγματα», για τους περισσότερους ανθρώπους, συμβαίνουν με τη νυχτερινή δραστηριότητα του εγκεφάλου – ένα όνειρο. Τα προγνωστικά όνειρα είναι η συχνότερα αναφερθείσα ψυχική εμπειρία, με έρευνες που υποδηλώνουν ότι το 15-30% των ανθρώπων τα έχουν βιώσει. Τα γεγονότα που προβλέπονται σε αυτά φαίνεται να συμβαίνουν -περίπου το 40 τοις εκατό αυτών- την ημέρα μετά το όνειρο» είπε η Δρ. Μόσμπριτζ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ