15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊος στην Κρήτη: Πάνω από 30 άτομα νοσηλεύονται – 8 στις ΜΕΘ

Ημερομηνία:

Του Αντώνη Παντινάκη

Επί ποδός παραμένει η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει και να ανακόψει -όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά- τον ανησυχητικό καλπασμό της πανδημίας (και) στην Κρήτη, όπου τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 31 νέες μολύνσεις από τον ΕΟΔΥ.

Η διαδικασία ανοίγματος νέων κλινών Covid προχωρά. “Αυτή τη στιγμή έχουμε 16, εξετάζουμε τη δυνατότητα – εφόσον χρειαστεί – να φτάσουμε τις 26 κλίνες και φυσικά τις 55 που είναι και στον στρατηγικό σχεδιασμό” δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, η οποία έχει συνεχή επικοινωνία με τον Συντονιστή Μονάδων Covid της Κρήτης, τον καθηγητή Δημήτρη Γεωργόπουλο.

“Εφόσον κρίνουμε αναγκαίο ότι πρέπει να προχωρήσουμε στο άνοιγμα αυτών των νέων κλινών Covid, είμαστε και έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε άμεσα σε αυτό” ξεκαθάρισε η κ. Μπορμπουδάκη.

Όπως ανέφερε η ίδια, το “επιδημιολογικό προφίλ της Κρήτης, για την ώρα, δεν δείχνει ότι το Σύστημα Υγείας έχει πιεστεί τόσο πολύ, αλλά εμείς οφείλουμε όπως έχουμε πει εξαρχής να είμαστε σε ετοιμότητα και φυσικά να ενεργοποιήσουμε άμεσα κλίνες προκειμένου να νοσηλευτούν όσοι χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδες και σε απλές κλίνες Covid. Για το λόγο αυτό, έχουμε αναπτύξει στην Υγειονομική Περιφέρεια της Κρήτης, κλίνες Covid καθολικά και στα οκτώ νοσοκομεία”.

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, “213 απλές κλίνες (για περιστατικά με ήπια – μέτρια συμπτωματολογία) είναι ενεργές αυτή τη στιγμή και μπορούν να φτάσουν στο σύνολό τους τις 324”.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ έδωσε και την εικόνα των νοσηλευομένων από κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης:

Έχουμε λοιπόν 33 νοσηλείες, αν και “αυτό έχει μία δυναμική” κι είναι πιθανό “να προκύψουν νέες νοσηλείες και εξιτήρια”, όπως παρατήρησε η κ. Μπορμπουδάκη.

Από τις 33 νοσηλείες, οι 24 είναι στα νοσοκομεία του Ηρακλείου (14 στο ΠΑΓΝΗ και 10 στο Βενιζέλειο), δύο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, τρεις στο νοσοκομείο Χανίων και τέσσερις στα νοσοκομεία του Λασιθίου.

Οκτώ ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ, πέντε εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι (οι τρεις δεν χρήζουν διασωλήνωσης για την ώρα).  Από τους διασωληνωμένους, δύο είναι στο ΠΑΓΝΗ, δύο στο Βενιζέλειο και ένας στο νοσοκομείο Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ