Κορωνοϊός: Άσχημα τα αποτελέσματα νέων μελετών – Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν σταματούν τη μετάδοση – Γεμάτες οι παραλίες στην Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Πονοκέφαλο στην επιστημονική κοινότητα έχει προκαλέσει η επιρροή του καλοκαιριού και του ήλιο στη μετάδοση του κορωνοϊού, αφού δύο νέες μελέτες των MIT και Harvard έδειξαν πως ο ιός δεν πεθαίνει με την άνοδο της θερμοκρασίας, ούτε σταματά να εξαπλώνεται.

Οι ερευνητές εξέτασαν την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού από τον Δεκέμβριο και διαπίστωσαν ότι οι καιρικές συνθήκες μπορεί να επηρεάζουν τον ιό, αλλά δεν αρκούν για να κάνουν μια σημαντική αλλαγή στην πανδημία.

Ο επικεφαλής της έρευνας για τη μετάδοση του κορωνοϊού, στο πανεπιστήμιο MIT, Χαζίρ Ραχμντάντ, αφότου εξέτασε περισσότερες από 3.700 περιοχές από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο, προχώρησε στη συγκεκριμένη διαπίστωση: «Παρόλο που οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν ως ένα βαθμό να μειώσουν τα επίπεδα μετάδοσης του ιού, η πανδημία δεν θα εξαλειφθεί το καλοκαίρι».

"Sponsored links"

Ανάλογα αποτελέσμα έδειξε έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, κατά την οποία εξετάστηκαν πάνω από 375.000 φορείς του κορωνοϊού, τον Μάρτιο, χωρίς να προκύψει σχέση ανάμεσα στη θερμοκρασία και στον ρυθμό αύξησης των μολύνσεων.

Γέμισε η παραλία από λουόμενους

Ο καλός καιρός, οι υψηλές θερμοκρασίες και η απουσία περιορισμών στις μετακινήσεις στο πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την άρση του lockdown έφερε αρκετούς πολίτες στην παραλία της Λούτσας.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» είναι δηλωτικές:

Δυστυχώς, όπως θα διαπιστώσετε, και εσείς σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρούνται και οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ανάλογη ήταν εικόνα και σε άλλες παραλίες.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα,  στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται θερμή εισβολή με τα θερμόμετρα να φτάνουν έως και τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και τα νότια.

"Sponsored links"

topontiki.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις