21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρι στην Αλίαρτο – “Αφού είπαμε να γίνονται, δεν θα έχουμε τέτοια;”, είπε βουλευτής της ΝΔ

Ημερομηνία:

Μεγάλος συνωστισμός, δίχως να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα παρατηρήθηκε στην Αλίαρτο, σε γλέντι που διοργανώθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, παρουσία βουλευτών, αλλά και του δημάρχου Λειβαδιάς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Υψηλάντη στην πλατεία Αλιάρτου, το περασμένο Σάββατο με καλεσμένη την λαϊκή τραγουδίστρια Γιώτα Γρίβα. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας permissos.gr ο συνωστισμός ήταν μεγάλος, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές της χώρας οι οποίες έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα πως τέτοια φαινόμενα θα μπορούσαν να «γκρεμίσουν» την μέχρι τώρα προσπάθεια της χώρας.

Μάλιστα, νωρίς το πρωί ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έθεσε θέμα να τεθεί απαγόρευση στα πανηγύρια.

Εικόνες από το γλέντι στην πλατεία Αλιάρτου

Αυτό που προκαλεί ωστόσο μεγάλη εντύπωση είναι ότι το «παρών» στο γλέντι έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και γιατροί. Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κουτσούμπας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου και ο δήμαρχος Λειβαδιάς Ιωάννης Ταγκαλέγκας.

Οι παρευρισκόμενοι δεν τήρησαν κανένα μέτρο προστασίας

Όπως ήταν φυσικό τα social media πήραν «φωτιά», αφού όπως σχολίασαν οι χρήστες, βουλευτές και δήμαρχοι θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Οι αποστάσεις έκαναν… φτερά στο γλέντι στην πλατεία Αλιάρτου

Σημειώνεται ότι το γλέντι ήταν προγραμματισμένο για τον Δεκέμβριο του 2019, ωστόσο ο φόβος μετάδοσης του νέου κορωνοϊού είχε οδηγήσει τους διοργανωτές του Α.Ο Υψηλάντη στην απόφαση να το αναβάλουν με σκοπό να το πραγματοποιήσουν όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου
Ο δήμαρχος Λειβαδιάς, Ιωάννης Ταγκαλέγκας στο γλέντι στην πλατεία Αλιάρτου
Ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας

“Αφού είπαμε να γίνονται, δεν θα έχουμε τέτοια;”

Να απολογηθεί για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν -εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού- σε γλέντι στην Αλίαρτο επιχείρησε ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κουτσούμπας, που έδωσε το «παρών» το βράδυ του Σαββάτου.

«Αφού είπαμε να γίνονται εκδηλώσεις, δεν θα έχουμε τέτοια πράγματα; Μπαίνει ένα ζήτημα. Οι διοργανωτές και στην αρχή και όσο ήμουν εκεί προσπαθούσαν να επιβάλουν τα μέτρα και σταματούσαν την ορχήστρα», είπε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στον Θέμα 104,6, παραδεχόμενος ότι «στον χορό υπήρχε κόσμος».

«Στην αρχή της εκδήλωσης μου ζήτησαν να σύρω το χορό και ζήτησα να τηρηθούν τα μέτρα. Ανά 1 ώρα ήταν στο μικρόφωνο ο πρόεδρος ζητούσε να τηρούνται οι αποστάσεις. Μου είπαν ότι πέρασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και όλα ήταν εντάξει στην αρχή και μετά ξαναπέρασε και επέβαλε πρόστιμο» πρόσθεσε.

«Ο προβληματισμός είναι αν πρέπει να δίνουμε άδειες σε αυτές τις εκδηλώσεις» επανέλαβε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό.

iefimerida.gr 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...