16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Δυσοίωνος Τζανάκης – Πρόβλεψη ακόμα και για 3.000 κρούσματα τη μέρα

Ημερομηνία:

Για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι σε όλη τη χώρα έχουν επικρατήσει οι μεταλλάξεις και γι’ αυτό δε μειώνονται τα κρούσματα. Στην Κρήτη έχουν επικρατήσει απολύτως. Αυτός είναι ο λόγος που το κύμα αυτό δεν υποχωρεί. Είναι ανθεκτικό», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια εξήγησε πως, «λόγω του ότι πάρθηκαν έγκαιρα μέτρα στην Αττική, η εκθετική αύξηση σε αυτό το κύμα είναι αισθητά λιγότερο δυναμική από το προηγούμενο, με αποτέλεσμα αυτή η πολύτιμη διαφοροποίηση να δώσει τη δυνατότητα στο σύστημα να ανταποκριθεί, έστω και με δυσκολία.»

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο, επισήμανε, θα επιμείνουν αυτά τα κρούσματα και ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση την επόμενη βδομάδα, της τάξεως των 2500 κρουσμάτων.

Ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι «δεν αποκλείεται να δούμε και 2800-3000 κρούσματα κάποια μέρα. Αυτό θα συνεχιστεί περίπου μέχρι τις 15-18 Μαρτίου και γύρω στις 20-25 Μαρτίου θα δούμε να αποκλιμακώνονται τα νούμερα προς τα κάτω, πάρα πολύ αργά.»

Εκτίμησε, επίσης, ότι προς το τέλος του μήνα τα κρούσματα θα είναι περίπου 1000-1500.  «Όταν το φαινόμενο θα είναι σε φάση αποκλιμάκωσης μπορούν να απελευθερώνονται κάποιες δραστηριότητες με προσοχή.»

Τέλος, σχολίασε ότι θα πρέπει να υπάρξει περισσότερο έλεγχος στα ΜΜΜ, καθώς είναι εστία υπερμετάδοσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ