21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: Δύο νέα μεταλλαγμένα στελέχη στην Αττική ανθεκτικά στο εμβόλιο

Ημερομηνία:

Συναγερμό έχουν προκαλέσει δύο νέα μεταλλαγμένα στελέχη, που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN τα νέα στελέχη φαίνεται να είναι ανθεκτικά στο εμβόλιο κορωνοϊού.

Εντοπίστηκαν από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Το ένα είναι παραλλαγή του βρετανικού στελέχους και το άλλο έχει την ίδια μετάλλαξη, η οποία περιλαμβάνεται στα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα 41 νεκρούς, 452 διασωληνωμένους και 2.301 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων τα 1.135 στην Αττική.
Γκάγκα: «Mας προβληματίζει πολύ η εξέλιξη του κορωνοϊού – Διασωληνώνουμε 20χρονους»

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» η καθηγήτρια πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα χαρακτήρισε πολεμική την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

«Είναι δύσκολο, δεν σταματάει, δεν τελειώνει, μας έχει κουράσει απίστευτα όλο αυτό το πράγμα και μας προβληματίζει πάρα πολύ. Γενικά, προσπαθούμε να κάνουμε μετατροπές σε ΜΕΘ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να το προλάβουμε. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμβολιαστούμε», ανέφερε και πρόσθεσε: «χθες είχαμε έναν 20χρονο που διασωληνώθηκε κι ένας 38χρονος επίσης. Εχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ