Κορωνοϊός: Εφιαλτική μελέτη του CDC – Η μεταδοτικότητα του ιού δεν είναι 2,4 αλλά 5,8!

Κανένα σχόλιο

Εάν κάποιος είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι η επιδημία του κορωνοϊού που σαρώνει τον πλανήτη είναι άκρως επικίνδυνη, μια νέα μελέτη συνεργατών του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ που αφορά στην εμφάνιση της επιδημίας του Covid-19 στην Κίνα προκαλεί ανατριχίλα με τα ευρήματά της.

Συγκεκριμένα, η μελέτη για τον SARS-CoV-2, όπως είναι το «επίσημο» όνομα του ιού έδειξε ένα πραγματικά εφιαλτικό στοιχείο. Η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού αυτού είναι πραγματικά εκτός κάθε προηγουμένου.

Η μεταδοτικότητα μετριέται με τον συντελεστή R0, ο οποίος μετράει πόσα άτομα μπορεί να μολύνει ένας φορέας ενός παθογόνου. Για παράδειγμα ο R0 της πανδημίας της γρίπης του 2009 ήταν σε ανώτατο επίπεδο 1,6 που σημαίνει ότι ένας φορέας μπορεί να μεταδόσει τον ιό σε 1,6 άτομα.

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τη μελέτη του CDC, ο R0 για τον κορωνοϊό δεν είναι 2 με 2,4 όπως αρχικά είχε θεωρηθεί αλλά 5,8 κατά μέσο όρο (δηλαδή, ένας φορέας μπορεί να τον μεταδόσει σχεδόν σε έξι άτομα, δέκα φορείς σε 600 άτομα, κ.ο.κ.), Το R0 αυτό είναι από τα υψηλότερα που μπορούν να καταγραφούν και γίνεται ακόμα χειρότερο λόγω έλλειψης εμβολίου και φαρμάκων.

Να σημειώσουμε ότι από ένα άτομο που έχει γρίπη και με ρυθμό μετάδοσης 1,6 μετά από 10 γύρους μετάδοσης του ιού έχουν μολυνθεί 56 άτομα.

Από ένα άτομο όμως που έχει Covid-19 και λαμβάνοντας ως μεταδοτικότητα το 2, μετά από 10 γύρους μετάδοσης του ιού έχουν μολυνθεί 2047 άτομα.

Τώρα, εφόσον η μελέτη ισχύει, αν ο ρυθμός μετάδοσης είναι 5,8 μετά από 10 γύρους μετάδοσης του ιού έχουν μολυνθεί 43.080.420 άτομα!

Ακόμα περισσότερο, η μελέτη κάνει ακόμα πιο δυσοίωνες τις προβλέψεις για την καταπολέμηση της ασθένειας, καθώς οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο συνδυασμός εμβολιασμού και ανοσίας αγέλης θα πρέπει να περιλάβει το τεράτώδες 82% του πληθυσμού.

Για σύγκριση, με συντελεστή R0 στο 2,2 το κατώφλι κατεβαίνει στο 55%.

Στο πλαίσιο αυτό, η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη αυστηρής κοινωνικής απομόνωσης, σε συνδυασμό με ταχεία παρακολούθηση της πορείας της επιδημίας, ιχνηλάτηση κρουσμάτων και καραντίνας.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις