20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός-Καταγγελία προέδρου ΟΕΝΓΕ: «Στο Δρομοκαΐτειο μας δίνουν ανά 7 εργαζόμενους 2 μάσκες για 24 ώρες»!

Ημερομηνία:

Ανοχύρωτο είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Αφροδίτη Ρέτζιου.

Σε συνέντευξή της στο sputnik.gr και σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει επάρκεια σε ιατρικά αναλώσιμα εν όψει της έξαρσης του κορονοϊού, απάντησε:

«Όλα τα απαραίτητα δίνονται με το σταγονόμετρο. Θα αναφέρω ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο ράβουν στη ραπτομηχανή μάσκες από σεντόνια, διότι σε κάθε τμήμα αντιστοιχούν μόλις δύο απλές χειρουργικές μάσκες την ημέρα. Για να καταλάβετε, μία απλή χειρουργική μάσκα κρατάει μόλις τρεις ώρες. Κάθε εργαζόμενος χρειάζεται τουλάχιστον 1 με 2 μάσκες στη βάρδιά του. Μας δίνουν 2 όλες κι όλες για 24 ώρες, για 6-7 εργαζόμενους. Υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις, τις οποίες επιχειρούν να αποδώσουν σε «αλόγιστη χρήση». Τι εννοούν όταν μιλούν για «λελογισμένη χρήση»; Μία μάσκα μιας χρήσης πρέπει να αλλαχτεί σε 6 ώρες. Δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί για 5 μέρες ή να αερίζεται και να επαναχρησιμοποιείται.»

Όσον αφορά την καθημερινότητα γιατρών και νοσηλευτών αυτές τις δύσκολες ημέρες και με θέματα όπως ωράριο, βάρδιες, άδεια ειδικού σκοπού για όσους την έχουν αιτηθεί; Η απάντηση δεν αφήνει περιθώριο για τι βιώνουν γιατροί και νοσηλευτές σε ένα διαλυμένο από τα μνημόνια δημόσιο σύστημα υγείας:

«Η εντατικοποίηση είχε χτυπήσει κόκκινο πριν την πανδημία. Μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται τώρα. Αρνούνται με το «έτσι θέλω» άδειες ειδικού σκοπού. Το σύστημα υγείας χρειάζεται άμεσα επιπλέον προσωπικό. Ή θα προσπαθείς να στοιβάξεις τις ανάγκες στο υπάρχον σύστημα υγείας, με ολέθρια αποτελέσματα, ή θα πάρουν, έστω την ύστατη στιγμή, όλα τα αναγκαία μέτρα για να μπορέσει το σύστημα να ανταπεξέλθει. Μην ξεχνάμε ότι το ΕΣΥ καλείται να περιθάλψει, τόσο τους ασθενείς με κορονοϊό, όσο και όλους τους υπόλοιπους που πάσχουν από άλλα νοσήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, όπως οι καρκινοπαθείς».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...