Κορωνοϊός: Μεγάλη η ενδοοικογενειακή διασπορά – «Δεν μπορεί να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης»

Κανένα σχόλιο

Στη διαπίστωση ότι δεν μπορεί να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης του κορωνοϊού, παρά το lockdown, κατέληξε η Γαρυφαλιά Πουλάκου, λοιμωξιολόγος του Σωτηρία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επισήμανε τη μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά και σημείωσε: «έχουμε δείγματα που εξακολουθούν να είναι ανησυχητικά ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και τα δείγματα από τα λύματα της περιοχής. Ένας μεγάλος συντελεστής στη διατήρηση του πανδημικού κύματος είναι ότι η ζωή δεν έχει νεκρώσει εντελώς στο δεύτερο lockdown. Υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα του κόσμου σε σχέση με τα μέτρα που είχαν ληφθεί στο προηγούμενο lockdown» εξήγησε.

Όπως εξήγησε το πρόβλημα εντοπίζεται στις οικογένειες. «Έχουμε μεγάλη εισροή της νόσου μέσα στις οικογένειας. Υπάρχει μια μεγάλη ‘ποσότητα’ της νόσου που δεν είναι καταγεγραμμένη είτε επειδή κάποιοι είναι ασυμπτωματικοί μέσα στις οικογένειες και άλλοι ολιγοσυμπτωματικοί που δεν θα φτάσουν στο σύστημα Υγείας για να γίνει η διάγνωση… Υπάρχει ενεργή μία κοινωνικού τύπου δραστηριότητα και έτσι δεν μπορεί να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης. Υπάρχει μία μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά», τόνισε και ανέφερε πως τις τελευταίες ημέρες η εικόνα είναι καλύτερη στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

"Sponsored links"

«Η εικόνα στην Αθήνα έχει βελτιωθεί. Ειδικά στο νοσοκομείο μας έχουμε μικρότερο αριθμό εισαγωγών πλέον. Υπάρχουν κενές κλίνες σε θαλάμους και στις ΜΕΘ” και πρόσθεσε ότι “έχει μειωθεί και η εισροή ασθενών στο νοσοκομείο και η εισροή από την νοσηλευτική πτέρυγα προς τη ΜΕΘ… Τώρα πια οι διασωληνώσεις είναι πιο αραιές, μία με δύο την εβδομάδα…», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Πουλάκου έκανε έκκληση στους ασθενείς να μην μένουν στα σπίτια τους με πυρετό 7 και 10 ημέρες, αλλά «να προσέρχονται στο σύστημα υγείας για αντιμετώπιση».

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις