27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κορωνοϊός: Ξεκινά σήμερα νέο πρόγραμμα μαζικών τεστ – Πώς θα κλείνουμε ραντεβού στο testing.gov.gr

Ημερομηνία:

Από σήμερα εγκαινιάζεται το νέο πρόγραμμα δειγματοληπτικών ελέγχων προκειμένου να υπάρξει καλύτερη παρακολούθηση του δείκτη θετικότητας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο οποίος και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η πανδημία του κορωνοϊού μάς έφερε μπροστά σε καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε λίγους μήνες πριν. Η αντιμετώπισή του επιβάλλει την ομοψυχία όλων μας και την τήρηση των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί. Για αυτό, κάθε ένας και κάθε μία από εμάς μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια».

Ζητούμενο του προγράμματος δειγματοληπτικού ελέγχου είναι η παρακολούθηση ενός κρίσιμου επιδημιολογικού παράγοντα για τη μέτρηση της διασποράς στην κοινότητα, του δείκτη θετικότητας του κορωνοϊού.

Κατά την εκτίμηση των ειδικών του ΕΟΔΥ, η παρακολούθηση του δείκτη θα επιτρέπει να έχουν ακριβή εικόνα για τη μετάδοση του ιού στην κοινότητα. Ο δείκτης θετικότητας προκύπτει από τα τεστ κορωνοϊού που γίνονται καθημερινά στη χώρα. Η συμμετοχή ευρύτερου αριθμού πολιτών στο τυχαιοποιημένο δείγμα ελέγχων θα βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση, στην προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και τους ειδικούς να διαμορφώσουν την απαραίτητη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα με έγκαιρο εντοπισμό της διασποράς.

Ειδικότερα, από σήμερα το βράδυ, θα τεθεί σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα με στόχο την καθημερινή διενέργεια περίπου 12 χιλιάδων δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την Επικράτεια. Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα στη διεύθυνση testing.gov.gr και έχουν καθοριστεί 386 σταθερά σημεία ελέγχου στα οποία συμπεριλαμβάνονται Κέντρα Υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ. Να σημειωθεί πάντως ότι η σελίδα ακόμα παραμένει ανενεργή.

Στην πλατφόρμα, αυτή, μπορεί κάθε πολίτης να δηλώσει ενδιαφέρον για test και θα ειδοποιείται για τον τόπο και τον χρόνο που θα το κάνει. Το πρόγραμμα αφορά όλους, με εξαίρεση όσους παρουσιάζουν συμπτώματα, οι οποίοι θα πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία με τον γιατρό τους για να κάνουν τεστ στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ