20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Ο ιός τρομάζει τους κεφαλαιοκράτες – Σε καταφύγια κάνουν «κρατήσεις» για το εμβόλιο

Ημερομηνία:

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε όλο τον πλανήτη η εξάπλωση του κορωνοϊού σε εκατοντάδες χώρες.

Το πρόβλημα είναι, ότι επειδή ζούμε σε μια βαθιά ταξική και γεμάτη διακρίσεις κοινωνία, κάποιοι λίγοι πολίτες έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέτρα προστασίας και πρόληψης για τον ιό και κάποιοι άλλοι -πολλοί- όχι.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι ζάμπουτοι όλου του κόσμου ετοιμάζονται να απομονωθούν μπροστά σε μια κλιμάκωση της κρίσης του κορωνοϊού.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου εκμισθώνουν ιδιωτικά αεριωθούμενα αεροπλάνα για να ξεκινήσουν για εξοχικές κατοικίες ή ειδικά προετοιμασμένα καταφύγια.

Άρκετοι μάλιστα από αυτούς παίρνουν και προσωπικούς γιατρούς και νοσηλευτές για να προσέξουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε περίπτωση που μολυνθούν.

Στην Βρετανία ειδικά, οι πλούσιοι είναι κλεισμένοι σε ιδιωτικές κλινικές, «πολιορκημένοι» από δεκάδες γιατρούς ενώ αρκετοί από αυτούς ζητάνε να κάνουν «κράτηση» για το εμβόλιο κατά του ιού, ώστε να είναι από τους πρώτους που θα το χρησιμοποιήσουν, όταν αυτό είναι έτοιμο.

Ο Mark Ali, διευθύνων σύμβουλος και ιατρός διευθυντής της ιδιωτικής οδού Harley Street, δήλωσε: «Υπάρχει τεράστια ζήτηση από πολύ πλούσιους ανθρώπους που ρωτούν αν μπορούν να πληρώσουν για ιδιωτικές δοκιμές. Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε δοκιμές, όπως είπε το NHS ότι όλες οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν σε κεντρικό επίπεδο».

Ο Adam Twidell, διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής υπηρεσίας κρατήσεων PrivateFly, δήλωσε ότι η εταιρεία του συνέχισε να βλέπει ένα άλμα στις κρατήσεις δεδομένου ότι οι πλούσιοι άνθρωποι κανόνισαν τις πτήσεις εκκένωσης από χώρες υψηλού κινδύνου.

Ο Twidell δήλωσε ότι άλλοι πλούσιοι πελάτες πραγματοποιούν πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν από την πιθανή εισαγωγή εθνικών μέτρων απομόνωσης μετά την έξαρση του ιού στην Ιταλία.

Ο Robert Vicino, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vivos, μιας εταιρείας με έδρα την Καλιφόρνια, που κατασκευάζει υπόγεια καταφύγια για να αντεπεξέλθει σε μια σειρά φυσικών καταστροφών, δήλωσε ότι η εταιρεία του είχε δει μια αύξηση στις έρευνες και τις πωλήσεις από την κρίση.

Η συκεκριμένη εταιρεία έχει μετατρέψει ένα κυψέλη ψυχρού πολέμου στην Ιντιάνα σε καταλύματα για 80 άτομα και προσφέρει χώρο σε 575 αποθήκες σκυροδέματος σε μια αποθήκη εγκαταλειμμένου δεύτερου παγκοσμίου πολέμου στη Νότια Ντακότα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...