15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κορωνοϊός – Σταϊκούρας: Έρχονται διευκολύνσεις νοικοκυριών, επιχειρήσεων από τις τράπεζες

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση για μέτρα διευκόλυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις τράπεζες αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Αναγνώρισε ότι η ελληνική οικονομία θα παγιδευθεί φέτος σε ύφεση, όπως και συνολικά η ευρωπαϊκή, που όμως θα μπορούσε να ακολουθηθεί από μία δυναμική ανάπτυξη στο στυλ V ή U.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ o κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ, που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Eurogroup κάνουν λόγο στο βασικό τους σενάριο για ύφεση 5% στην Ευρώπη και στο ακραίο σενάριο για συρρίκνωση του ευρωπαϊκού ΑΕΠ κατά 9%. Στην Ελλάδα η βασική εκτίμηση είναι για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1% με 3%.

Όπως είπε δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη το μαξιλάρι ρευστότητας. Η κυβέρνηση προς το παρόν δίνει μάχη γι ατην ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ώστε να ενισχυθεί με αυτόν τον τρόπο η ρευστότητα. Για την επιστρεπτέα προκαταβολή (που θα δώσει ρευστότητα 1 δισ. ευρώ) όπως είπε απαιτείται έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σήμερα ή αύριο εν τω μεταξύ θα δοθεί και ολοκληρωμένη απάντηση για το τι θα γίνει με τις μεταχρονολογημένες επιταγές, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς εν τω μεταξύ για το ενδεχόμενο κρατικοποίησης επιχειρήσεων, τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Όσο για το ενδεχόμενο κρατικοποίησης τραπεζών, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το βασικό σενάριο είναι όχι».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...