19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κορωνοϊός: Στα δικαστήρια η εταιρεία που έφερε τον ιό στην Ευρώπη;

Ημερομηνία:

Επιστήμονες στην Ιταλία, τη χώρα που έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη, βρήκαν από πού μεταφέρθηκε ο ιός στην ήπειρό μας: Από μια εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων!

Σύμφωνα λοιπόν με τα επιστημονικά ευρήματα των επιδημιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Luigi Sacco στο Μιλάνο, τα πάντα ξεκίνησαν από τη Webasto, τη γνωστή εταιρεία ανταλλακτικών και αξεσουάρ που εδρεύει κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο λοιπόν τα κεντρικά γραφεία της Webasto στο Στόκντορφ της Γερμανίας εμφάνισαν τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ευρώπη, όταν μια γυναίκα που εργαζόταν στο καινούργιο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σανγκάη της Κίνας, επισκέφθηκε τα γραφεία της μητρικής.

Η εργαζόμενη της εταιρείας από την Κίνα δεν είχε εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα, όμως μετά από μια σειρά από meetings στα κεντρικά γραφεία της Webasto στις 20 Ιανουαρίου, ξύπνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείο της την επόμενη ημέρα νιώθοντας αδυναμία. Η ίδια νόμιζε ότι τα συμπτώματα αυτά οφείλονταν στο jet lag και έτσι, πήρε την πτήση για επιστροφή στην Κίνα. Στις 23 Ιανουαρίου η γυναίκα διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό.

Μερικές ημέρες αργότερα 16 εργαζόμενοι της Webasto νόσησαν με τον κορωνοϊό, οδηγώντας την εταιρεία στο κλείσιμο των γραφείων της και βάζοντας σε καραντίνα πολλούς από τους υπαλλήλους της. Ωστόσο, ένα από τους εργαζομένους που είχε κολλήσει τον ιό αψήφησε τις εντολές και ταξίδεψε στην Ιταλία, στην περιοχή της Βόρεια Λομβαρδίας κοντά στο Μιλάνο, με αποτέλεσμα να μεταδώσει τον ιό στην περιοχή, με τις γνωστές σε όλους μας από εκεί και πέρα επιπτώσεις…

Οι Γερμανοί αρνούνται ότι έφεραν τον κορωνοϊό

Σημειώστε ότι η Webasto άνοιξε ξανά τα γραφεία της και υποδέχθηκε τους εργαζομένους της στις 12 Φεβρουαρίου. Ωστόσο απαγόρευσε μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα ταξίδια από και προς την Κίνα. Λίγες ημέρες αργότερα, η Webasto ανακοίνωσε επίσημα ότι όλοι οι εργαζόμενοί της που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό είναι και πάλι υγιείς.

newsauto.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...