16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» από τα 17 κρούσματα στη Μύκονο – Ανησυχία και για τα γηροκομεία

Ημερομηνία:

Ανησυχία για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα προκάλεσε εκ νέου η ανακοίνωση των 269 κρουσμάτων στην χώρα μας που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτός από την Αττική με 98 και την Θεσσαλονίκη με 70 κρούσματα, προβληματισμό έχει προκαλέσει και η εικόνα ότι 17 κρούσματα καταγράφηκαν στη Μύκονο.

Συγκεκριμένα στη Μύκονο κατεγράφησαν 9 κρούσματα στο νησί και 8 μέσα από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο από τις πτήσεις εξωτερικού. Ειδικά τα κρούσματα από το αεροδρόμιο αποτελούν περίπου το 20% του συνολικού αριθμού όσων καταγράφηκαν μετά από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλλεί το γεγονός της εμφάνισης πολλαπλών κρουσμάτων στα γηροκομεία της χώρας, δεδομένου ότι είναι κλειστή δομή που μπορεί εύκολα να εξελίχθεί σε εστία υπερμετάδοσης με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περίπτωση τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Σημειώνεται πως στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι έχουν εμφανιστεί έως τώρα 32 κρούσματα.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...