21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κορωνοϊός: Τα κέντρα διασκέδασης κυρίως υπεύθυνα για την αύξηση των κρουσμάτων – Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης

Ημερομηνία:

Στο «στόχαστρο» ειδικών και κυβέρνησης φαίνεται ότι βρίσκονται οι χώροι διασκέδασης σε ότι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Οι εικόνες από κέντρα διασκέδασης όπου ο κόσμος συγχρωτίζεται σα να μην πέρασε ποτέ η πανδημία από τη χώρα, το αλκοόλ να ρέει άφθονο και τα μέτρα προστασίας να μην τηρούνται στο ελάχιστο έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό.

Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ οι επιτόπιοι έλεγχοι και να πέσουν «τσουχτερά» πρόστιμα στους παραβάτες.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης που σίγουρα επλήγησαν λόγω της καραντίνας, σε μέγαλο βαθμό προσπάθησαν να τηρήσουν τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο μεταξύ, στη Μύκονο βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποιώντας επίσκεψη στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να ενημερωθεί για τους ελέγχους στα μπαρ και μπιτς μπαρ του νησιού, σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε αυτοψία στα σοκάκια του νησιού και στα μαγαζιά, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντείνουν τους ελέγχους, ειδικά τώρα που παρατηρείται αυξητική τάση των κρουσμάτων. Και αυτό διότι οι εικόνες με εκατοντάδες τουρίστες να συνωστίζονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των εν λόγω κατοικιών έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι το φαινόμενο αυτό πολύ σύντομα θα πάψει να υφίσταται κι αυτό θα γίνει με την επιβολή περιορισμού ως προς τον αριθμό των καλεσμένων στα σπίτια. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται περισσότερα από 40 άτομα σε κάθε κατοικία και πως πλέον η Αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να προχωράει σε ελέγχους εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Τέλος, ο Μ. Χρυσοχοΐδης κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μύκονο θα συναντηθεί με επιχειρηματίες από το χώρο της εστίασης και της διασκέδασης με τους οποίους θα συζητήσει θέματα που αφορούν στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απογευματινά χειρουργεία: 30 Ιατρικοί Σύλλογοι μεταξύ αυτών και οι 4 της Κρήτης στο ΣτΕ για την ακύρωσή τους

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για...

Ο Κασσελάκης έθεσε τον Παπανώτα εκτός ευρωψηφοδελτίου

O Στέφανος Κασσελάκης εξαίρεσε την Πέμπτη τον Δημήτρη Παπανώτα...