25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Κορωνοϊός: Τι θα συμβεί αν μαθητής ή εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός σε Covid-19

Ημερομηνία:

Διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί εάν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο έδωσε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, η κα Παπαευαγγέλου ενημέρωσε πως σε κάθε σχολείο θα υπάρχει υπεύθυνος διαχείρισης Covid-19, ο οποίος θα διαχειρίζεται οτιδήποτε σχετίζεται με τον κορωνοϊό μέσα στο σχολείο. Ο υπεύθυνος Covid-19 θα εκπαιδεύει το προσωπικό για την αναγνώριση ύποπτων κρουσμάτων και ενημερώνει τους γονείς. Παράλληλα τηρεί αρχείο απουσιών που σχετίζονται με κρούσμα.

Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος μαθητή, άμεσα θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και καλά αεριζόμενο, μέχρι να έρθει η οικογένειά του να το παραλάβει. Στη συνέχεια, ο μαθητής θα επισκέπτεται τον ιατρό του και θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχο.

Μέχρι να βγουν τα αποτέλεσμα, ο μαθητής θα παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι, ενώ το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση εκπαιδευτικού ή εργαζομένου στη σχολική μονάδα.

Αν το παιδί ή ο εκπαιδευτικός διαγνωσθεί αρνητικό, τότε μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο εντός 24 ωρών, εάν, βέβαια, μαθητής ή εκπαιδευτικός βγει θετικό, τότε ο γονιός οφείλει να ενημερώσει τον υπεύθυνο Covid 19 του σχολείου – όπως και τους υπεύθυνους όλων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Τότε, εκείνος επικοινωνεί με τις αρμόδιες αρχές.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ