15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Κορωνοϊός: Φοβίζει ο συνδυασμός με τη γρίπη – Νωρίτερα φέτος οι εμβολιασμοί

Ημερομηνία:

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα σταθερά αυξημένα ημερήσια κρούσματα στην Ελλάδα κρούουν οι επιστήμονες, καθώς διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και το φθινόπωρο είναι προ των πυλών.

Οι ειδικοί τονίζουν πως ο συνδυασμός του κορωνοϊού με τη γρίπη είναι επικίνδυνος και θα φέρει το ΕΣΥ σε δραματική κατάσταση.

«Εάν φτάσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας τότε χάσαμε το παιχνίδι. Πραγματικά στην Ελλάδα κάναμε μεγάλες θυσίες για να κρατήσουμε χαμηλά ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων. Εύχομαι ότι δεν θα συμβεί μία αλλαγή της εικόνας που υπάρχει μέχρι και σήμερα. Όμως ο στόχος θα πρέπει να μειωθεί σε διψήφιο ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων. Όταν φτάσουμε πάλι στο διψήφιο ο επόμενος στόχος είναι τα μονοψήφια κρούσματα. Έτσι θα μπορέσουμε να περάσουμε έναν καλό χειμώνα. Μην ξεχνάμε τη γρίπη που ξεκινάει από τον Οκτώβριο. Θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε και θα πρέπει να το λέμε συνέχεια. Κορωνοϊός και γρίπη είναι επικίνδυνος συνδυασμός», δήλωσε σχετικά στο OPEN TV, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ πριν από λίγες ημέρες, ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος υποστήριξε ότι «ο ιός παραμένει ο ίδιος, ίσως έχει λιγότερη μικρότερη μεταδοτικότητα επειδή λόγω διακοπών ο κόσμος είναι σε ανοιχτούς χώρους… Θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα το χειμώνα όταν ο κόσμος μπει σε κλειστούς χώρους, τότε και με την έλευση τoυ ιού της γρίπης θα έχουμε αρκετά μεγαλύτερο πρόβλημα του σημερινού».

Οι φόβοι αυτοί των ειδικών φέρνουν νωρίτερα φέτος τον εμβολιασμό του πληθυσμού ενάντια στη γρίπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr αυτός αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα προκειμένου να είναι προετοιμασμένος ο πληθυσμός και να μην συμπέσουν πιθανά βαριά περιστατικά γρίπης  και covid-19. Ήδη, υπάρχει ο σχετικός προγραμματισμός από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ, ενώ οι δόσεις αναμένεται φέτος να είναι περισσότερες. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ήδη έχουν παραγγελθεί 4 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ