Κουράκης: Η Κρήτη πρέπει να στηριχθεί στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στην χρήση καθαρών τεχνολογιών

Κανένα σχόλιο

«Η σημερινή έκρηξη και το αναπόφευκτο black out που ακολούθησε στην αρχή της τουριστικής περιόδου φέρνουν στην επιφάνεια το χρόνιο ενεργειακό και περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κρήτη. Ευτυχώς είναι ασφαλείς οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής.” ανέφερε σε δήλωση του με αφορμή την έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε: Η εφαρμογή του ενεργειακού σχεδιασμού της Κρήτης έχει καθυστερήσει επικίνδυνα με απώλεια κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, αυξημένο κόστος για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις και αναβολή της απομάκρυνσης των ρυπογόνων και ενεργοβόρων μονάδων. Οι ερασιτεχνισμοί έχουν τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος για το νησί. Καθίσταται πλέον επιτακτική η άμεση έναρξη του έργου της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα, πρέπει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί άμεσα η απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την περιοχή του Ηρακλείου, θέμα που έχουμε ήδη συμπεριλάβει στο προγραμματικό μας πλαίσιο. Η Κρήτη πρέπει να στηριχθεί στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και στην χρήση καθαρών τεχνολογιών.»

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις