“Κουτσουρεμένα” μέχρι και 50% τα κονδύλια για τη δακοκτονία – Πιθανά προβλήματα στην ποιότητα και στην ποσότητα

Κανένα σχόλιο

Μετά από τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα , με κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα το πρόγραμμα δακοκτονίας,  χθες βγήκε στον αέρα ο διαγωνισμός της Περιφέρειας που αφορά στην ανάδειξη εργολάβων για την εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών δακοκτονίας.  Να τονιστεί ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 28-4-2017.

​Φέτος  μάλιστα  οι εργολάβοι που θα αναδειχθούν από τον διαγωνισμό θα είναι και για τα επόμενα τρία χρόνια,  δηλαδή μέχρι το 2019  . Ο προϋπολογισμός του έργου  που αφορά τους εργολάβους που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα  ανέρχεται στα 13.681.277 ευρώ συνολικά  και για τα τρία χρόνια .

​Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη  Πρωτογενή Τομέα  Μανώλη  Χνάρη  τα χρήματα για την Π.Ε Ηρακλείου τη φετινή χρονιά  ανέρχονται σε 2. 184.405 ευρώ για τους εργολάβους και 489.000 για την παγιδοθεσία.

"Sponsored links"

Σ ε ότι αφορά το Ρέθυμνο τα χρήματα που θα διατεθούν για φέτος ανέρχονται σε 779.000 για τους εργολάβους  που θα αναλάβουν τους ψεκασμούς και 107.000 ευρώ για την παγιδοθεσία.

Στην Π.Ε Λασιθίου  σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσό για ανέρχεται στο 1.327.750 ευρώ και 156.000 για την παγιδοθεσία ενώ στην Π.Ε  Χανίων το ποσό που έχει εγκριθεί είναι 1.359.000 ευρώ.

​Συνολικά δηλαδή, στην Κρήτη  φέτος τα χρήματα  για την δακοκτονία που θα διατεθούν και για την παγιδοθεσία αλλά και για τους εργολάβους που θα αναλάβουν τους ψεκασμούς ανέρχονται σε επτά εκατομμύρια  εβδομήντα επτά χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ Χνάρη το ποσό είναι το ίδιο με πέρυσι ωστόσο είναι μειωμένο κατά 600χιλιάδες ευρώ σε σχέση με το 2015 με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή.

Σύμφωνα  τώρα με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Μανώλη Χιλετζάκη, τα χρήματα θα έπρεπε να  είναι διπλάσια σε σχέση με την περυσινή χρονιά (που δεν υπήρχε βεντέμα )και δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δακοκτονίας.

«Πέρυσι δεν υπήρχε βεντέμα και πάλι είχαμε πρόβλημα με τον δάκο φέτος που θα υπάρχει βεντέμα δεν επαρκούν τα χρήματα για τους ψεκασμούς και τα δέντρα είναι  πολλά αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

“Τα χρήματα είναι περίπου 40% -50% μειωμένα σε σχέση με αυτά που ζητούσαμε”  τονίζει  ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι , «το πρόγραμμα δακοκτονίας και τα ποσά που  δόθηκαν δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δακοκτονίας  και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν  προβλήματα στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα» . Μάλιστα αναφέρει ότι φέτος για να πιάσουν σωστά τους πληθυσμούς του δάκου θα πρέπει να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί από τις 15 Μαΐου και μετά.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά τον διαγωνισμό για τα φάρμακα έχει γίνει ήδη από το Υπουργείο και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει αύριο ενώ σε ότι αφορά τους διαγωνισμούς για την παγιδοθεσία, έχει ήδη βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου και την επόμενη εβδομάδα θα βγει στον αέρα και ο διαγωνισμός για τις Π.Ε Ηρακλείου και Χανίων.

ekriti.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις