17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κουτσούμπας: “Τολμήσατε να βγάλετε από τα συρτάρια σας αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να το φέρετε στην Βουλή; Γελιέστε αν νομίζετε ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί”

Ημερομηνία:

Ο γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το νομοσχέδιο επί της ουσίας οδηγεί στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των συναθροίσεων και μάλιστα άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση καθώς όπως τόνισε οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί δεν αφορούν μόνο τα σωματεία αλλά και την δραστηριότητα των πολιτικών κομμάτων.

«Από κι ως που το κράτος η αστυνομία και ο δικαστής θα κρίνει το σκοπό για τον οποίο διαδηλώνει ένα κόμμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι το νομοσχέδιο ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση και αποτελεί «απόδειξη ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα ενταθεί μπροστά στη νέα κρίση. Τα αντεργατικά μέτρα στην περίοδο της καραντίνας δεν αρκούν για εσάς και τους φίλους σας. Θα ακολουθήσει νέο αντιλαϊκό πακέτο με μέτρα που δεν θα είναι προσωρινά, όπως δεν ήταν και τα μνημονιακά μέτρα που ψηφίσατε όλοι σας ανεξαιρέτως».

«Το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι απόδειξη για το σε ποιον θα σταλεί ο λογαριασμός των μέτρων, στους εργαζόμενους στο λαό. Μαρτυρά και την ανησυχία σας. Ο λαός δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για «τερατούργημα» που «προβλέπει πιο εξελιγμένους μηχανισμούς κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας» και σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση «στοχεύει σε κάθε προοδευτική και ριζοσπαστική φωνή».

«Τολμήσατε να βγάλετε από τα συρτάρια σας αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να το φέρετε στην Βουλή. Γελιέστε αν νομίζετε ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί. Όπως το βγάλατε έτσι θα το βάλετε στο συρτάρι ψηφισμένο. Θα σας αναγκάσει ο κόσμος της εργασίας» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης δεν μπαίνουν οι «μπαχαλάκηδες και προβοκάτορες του κινήματος», αλλά το σύνολο των διαδηλώσεων.

«Γιατί το φέρνετε αυτό το νομοσχέδιο; Όλα αυτά που λέτε περι τάξης αφήστε να τα λένε τα παπαγαλάκια σας. Το σχέδιο νόμου σας ξεμπροστιάζει. Είναι απόδειξη ότι η αντεργατική πολιτική θα κλιμακωθεί μπροστά στην καπιταλιστική κρίση» είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι «Θα ακολουθήσει νέο αντιλαϊκό πακέτο με μέτρα. Δεν χρειάζεται να σας επιβάλλουν νέα μέτρα για το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα τα πάρετε μόνοι σας. Μπορεί να καμαρώνετε ότι θα έχουν την σφραγίδα της δικής σας κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι απόδειξη σε ποιον θα σταλεί ο λογαριασμός των μέτρων. Ομολογείτε την ανησυχία σας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια να μετρούν νέες απώλειες».

«Η πραγματική ιστορία που είμαστε υπερήφανοι και θα είναι τα παιδιά και εγγόνια μας είναι οι αγώνες στους δρόμους της Αθήνας και της Ελλάδας. Οι κινητοποιήσεις κόντρα στα ιδιώνυμα κράτησαν ζωντανή την φλόγα του αγώνα και της αξιοπρέπειας» τόνισε στο τέλος.

Κάνοντας λόγο για την κατασκευή ενός σύγχρονου κατασταλτικού και χαφιεδίστικου μηχανισμού που θα ποινικοποιεί την αμφισβήτηση και τη σύγκρουση με τη δικτατορία του κεφαλαίου, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίσε τη ΝΔ ως τον πιο φανατικό υποστηρικτή της επίσημης πολιτικής της ΕΕ που όπως είπε είναι η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικοποίησης, της καταστολής και της εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμού.

Μάλιστα ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι πριν από 6 μήνες σε επίσημο ψήφισμα της ΕΕ καταγράφονταν ως κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια οι λαϊκές κινητοποιήσεις και υπογράμμισε ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν υπέρ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λευκό, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αφήνει στο απυρόβλητο τον ιδεολογικό πυρήνα αυτού του νομοσχεδίου και αντιτίθεται στα πιο κραυγαλέα και μόνο σημεία όπως είναι οι χουντικές διατάξεις.

Στο σημείο αυτό ο κ. Κουτσούμπας παρενέβη στον καβγά του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά σχετικά με την κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ και τις κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, για την «πατρότητα των κοινωνικών συμβολαίων», λέγοντας πως «αν ο λαός είχε κατακτήσεις το κατάφερε λόγω του εργατικού κινήματος και λόγω της ύπαρξης του σοσιαλισμού διεθνώς. Όλες αυτές τις κατακτήσεις τις πήρατε πίσω. Ο λαός μπορεί να είναι κερδισμένος όχι όταν δένεται με κοινωνικά συμβόλαια αλλά όταν αποφασίζει να τα σπάσει».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ ουσιαστικά μίλησε για αντισυνταγματικούς, προκλητικούς και αντιδραστικούς περιορισμούς στο δικαίωμα στη διαδήλωση, στηλιτεύοντας τις υπεξουσίες που δίνονται στην Αστυνομία για την απαγόρευση διαδηλώσεων , ενώ σε ότι αφορά την αστική ευθύνη του οργανωτή είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να εξοντώσει ηθικά και υλικά αγωνιστές και συνδικαλιστές.

Επιπλέον ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε πως με το νομοσχέδιο «όχι μόνο δεν αποτρέπεται η προβοκάτσια αλλά ρίχνετε νερό στο μύλο της αναπαραγωγής της» κάνοντας λόγο για «θεσμική νομιμοποίηση της προβοκάτσιας».

"google ad"

«Στρώνετε το χαλί στα προβοκατόρικα στοιχεία να προκαλέσουν επεισόδια για να διαλυθεί μια συγκέντρωση και να εξοντωθούν ηθικά και υλικά οι διοργανωτές της συγκέντρωσης.

Το επιβεβαιώσατε μέσω του εισηγητή σας, ο οποίος έσπευσε να χρεώσει στις κινητοποιήσεις του 2010 τα θύματα της Μαρφίν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας.

«Το βήμα έντασης της καταστολής από τη ΝΔ θα ήταν μετέωρο αν δεν είχαν προηγηθεί τα βήματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος προχώρησε στον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος; Ποιος έκανε ιδιώνυμο τη διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς; Η δική σας κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε δε προς «ΝΔ και παρατρεχάμενους που βγάζουν φλύκταινες με τις διαδηλώσεις. Δεν θα σας απαλλάξουμε από αυτό το μαρτύριο» και ο γραμματέας του ΚΚΕ κατέληξε:

Στο δρόμους θα κριθεί το δίκιο. Η ιστορία είναι γεμάτη από νόμους που βρικολάκιασαν. Από νόμους που έμειναν στα χαρτιά. Τα χαρτιά ίσως είναι για άλλη χρήση. Για τα σκουπίδια ή τον απόπατο της ιστορίας. Η ιστορία γράφεται στα πεδία των μαχών, στις διαδηλώσεις κόντρα στα ιδιώνυμα και τις απαγορεύσεις είναι που προώθησαν τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, σ’ αυτούς τους δρόμους το ΚΚΕ θα βρίσκεται αταλάντευτα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...