ΚΠΕ Βάμου: Ζητούμενο η διασφάλιση της λειτουργίας του Πάρκου Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου απευθύνει έκκληση στους φορείς των Χανίων και ιδιαίτερα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και στο Δήμο Χανίων για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πάρκου Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Όπως πληροφορηθήκαμε, στο τέλος Μαρτίου λήγει η σύμβαση και της τελευταίας υπαλλήλου που είχε απομείνει, με αποτέλεσμα προγραμματισμένες επισκέψεις σχολικών τμημάτων στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης να ακυρώνονται.

"Sponsored links"

Η χορηγία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής που στήριζε το Πάρκο έληξε πριν δυο χρόνια, ενώ και ο προϋπολογισμός του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει μειωθεί δραματικά με τις περικοπές που έγιναν στα πλαίσια των μνημονίων. Έτσι το Πολυτεχνείο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Κρήτη παρουσιάζει ιδιαίτερα πλούσια χλωρίδα περιλαμβάνοντας 1873 καταγεγραμμένα είδη φυτών από τα οποία 159 είναι ενδημικά στο νησί. Το 10% των φυτών της Κρήτης θεωρούνται απειλούμενα και χρειάζονται προστασία. Το Πάρκο είναι ένα από τα λιγοστά του είδους του στην Ελλάδα.

Στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης που καταλαμβάνει έκταση 300 στρεμμάτων επισκέπτες και σχολεία έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σημαντική χλωρίδα που υπάρχει στην Κρήτη μέσα από τις πινακίδες που υπάρχουν με την ονομασία των φυτών, μπορούν να ξεναγηθούν σε διαφορετικά είδη οικοτόπων, να δουν το παλιό ελαιοτριβείο στο Μουσείο του Πάρκου και το παλιό αλώνι, να παρατηρήσουν πουλιά από τα παρατηρητήρια, να περπατήσουν και να ηρεμήσουν στη φύση μακριά από τους ήχους της πόλης.

Το Πάρκο παίζει σημαντικό ρόλο τόσο για απλούς επισκέπτες που θέλουν να βρεθούν στη φύση και να γνωρίσουν την κρητική χλωρίδα όσο και για σχολικές ομάδες που ξεναγούνται εκεί και ενημερώνονται από δύο βιολόγους  που απασχολούνται εκεί.

Τώρα, όλα αυτά κινδυνεύουν να χαθούν, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών κι η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών δέχεται ένα πλήγμα.

Καλούμε το Πολυτεχνείο Κρήτης, την Αντιπεριφέρεια Χανίων και το Δήμο Χανίων, στην περιοχή του οποίου είναι το Πάρκο, να βρουν μια λύση χρηματοδότησης και συνέχισης της λειτουργίας του Πάρκου, έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης σχολικών ομάδων και ξενάγησής τους εκεί από ειδικούς επιστήμονες. Μέσα από τη συνεργασία των φορέων πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση και να συνεχίσει η λειτουργία του Πάρκου.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today