17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Κρήτη: Ένοχος για το βιασμό, χωρίς ελαφρυντικά, ο προπονητής! – Εννιά χρόνια κάθειρξης η εισαγγελική πρόταση

Ημερομηνία:

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Δικαστήριο, λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι, ο προπονητής από την Ιεράπετρα που κατηγορείται πως πριν από 18 χρόνια βίασε μια 14χρονη – τότε – αθλήτριά του.

Το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ στο Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονται ακόμη διαδηλωτές που από νωρίς έδωσαν το “παρών” με πανό, ενώ επιβλέπουν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο εισαγγελέας έδρας κ. Ζαχαρίας Κοκκινάκης, στην πρότασή του για την ποινή, τόνισε με έμφαση τις επιβαρυντικές περιστάσεις, υπό τις οποίες τελέστηκε ο βιασμός, αλλά και στις καταστροφικές συνέπειες που είχε στη ζωή του θύματος.

«Ήταν ένας άνδρας γύρω στα 40 και ένα παιδί γύρω στα 13. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των γονιών και του παιδιού. Ήταν ένας προμελετημενος βιασμός. Βεβαίως κάθε ποινή έχει συνέπειες για τον κατηγορούμενο, αλλά όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύεται και το θύμα. Η διαδικασία της δίκαιης δίκης αφορά όλους». Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Να σημειώσουμε ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίηση η Ομάδα Γυναικών ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου η οποία σε σχετικό κείμενο ανέφερε τα εξής:

Ο Πετράκης βίαζε κατ’ εξακολούθηση την τότε 14χρονη μαθήτριά του το 2001. Εκείνη βρήκε το κουράγιο να τον καταγγείλει μετά από τόσα χρόνια, ενώ βρήκε στήριξη και σε μια συναθλήτριά της η οποία κατέθεσε ότι δεχόταν αφόρητη σεξουαλική παρενόχληση από τον προπονητή. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε στο δικαστήριο πως ήταν «συναινετική μέθοδος αύξησης της απόδοσης της αθλήτριας», ενώ αργότερα δήλωσε ότι είχε σχέση μαζί της.

Το Γιώργο Πετράκη δεν τον συναντάμε πρώτη φορά: το 2013 είχε καταδικαστεί για επίθεση κατά μεταναστών την ώρα που κοιμόντουσαν στην Ιεράπετρα, ενώ είναι ένας από τους κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής! Η γυναίκα του ήταν υποψήφια με τη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ ο ίδιος έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ Λασιθίου λόγω «ανοικτής προπαγάνδας υπέρ των ναζιστικών ιδεών σε νέους» και «για απειλές και προειδοποιήσεις για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ