16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Ανησυχία των λιμενικών για την αυξανόμενη ροή μεταναστών

Ημερομηνία:

Την έντονη ανησυχία της για την συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις νότιες και ανατολικές ακτές της Κρήτης, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.

Όπως αναφέρουν οι λιμενικοί στην ανακοίνωσή τους, εξακολουθούν να μην υπάρχουν υποδομές υποδοχής μεταναστών στο νησί, ειδικά εν μέσω κορονοϊού, καθώς πρέπει οι εισερχόμενοι μετανάστες να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών.

Σύμφωνα με την Ένωση, τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση των 17 μεταναστών που από τις 15/09 παραμένουν εντός περίφρακτου χώρου στο λιμάνι Σητείας και συγκεκριμένα στον χώρο αναμονής του επιβατηγού λιμένα, όπου μάλιστα εδώ και μερικές μέρες φιλοξενεί και άτομα θετικά στον covid-19.

«Είναι αδιανόητο εν μέσω πανδημίας να μην υπάρχουν σε όλη την Κρήτη χώροι υποδοχής μεταναστών οι οποίοι να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι διαμονής για την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τους λιμενικούς να προσθέτουν και το πρόβλημα της έλλειψης φυλακών-κρατητηρίων που να πληρούν προϋποθέσεις εγκλησμού κρατουμένων που πάσχουν από covid-19.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης εκφράζει την ανησυχία της για την συνεχώς αυξανόμενη ροή μεταναστών που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στις νότιες και ανατολικές ακτές της Κρήτης.

Μια ανησυχία που μετατρέπεται σε προβληματισμό καθόσον εξακολουθούν να μην υπάρχουν υποδομές υποδοχής μεταναστών πόσο μάλλον εν μέσω κορωνοϊού, που  πρέπει οι εισερχόμενοι μετανάστες να υποβληθούν σε καραντίνα 14 ημερών.

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των 17 μεταναστών που από τις 15/09 παραμένουν εντός περίφρακτου χώρου στο λιμάνι Σητείας και συγκεκριμένα στον χώρο αναμονής  του επιβατηγού λιμένα. Και μόνο από τη χρήση του χώρου όπως πιο πάνω αναφέρεται συνάγεται το ακατάλληλο του χώρου στον οποίο μάλιστα εδώ και μερικές μέρες φιλοξενεί και άτομα θετικά στον covid-19.

Είναι αδιανόητο εν μέσω πανδημίας να μην υπάρχουν σε όλη την Κρήτη χώροι υποδοχής μεταναστών οι οποίοι να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι διαμονής για την υποχρεωτική περίοδο καραντίνας και ακόμα χειρότερο να μην υπάρχουν φυλακές-κρατητήρια που να πληρούν προυποθέσεις εγκλησμού   κρατουμένων που πάσχουν από covid-19, την στιγμή μάλιστα που καλούμαστε να ερχόμαστε σε άμεση επαφή μαζί τους, δεδομένου και των ελλείψεων σε προσωπικό των Υπηρεσιών που εκπροσωπούμε.

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την πάγια θέση της Ένωσης μας για αύξηση των οργανικών θέσεων των Λιμενικών Αρχών της Ανατολικής Κρήτης και ιδιαίτερα των Λιμενικών Αρχών Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας και την άμεση ενίσχυση αυτών με προσωπικό.

Ευελπιστούμε στην επανεξέταση των αιτημάτων για ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Ανατολικής Κρήτης και όχι στην επιχειρούμενη αποδυνάμωση τους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...