22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Κρήτη: Απέχουν ξανά οι συμβολαιογράφοι – Μηνύσεις για την κατάσχεση στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Του Μάριου Διονέλλη

Αποχή από τους πλειστηριασμούς (ηλεκτρονικούς και συμβατικούς) μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2018 αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης, μετά και το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την επεισοδιακή κατάσχεση επιχείρησης στο Ρέθυμνο. Μηνύσεις υποβάλλονται κατά του προκλητικού δικαστικού επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλου.

Η απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης ελήφθη σε γενική συνέλευση της προηγούμενης Κυριακής και αφορά όλους τους πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένη εντός των διοικητικών του ορίων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη λήψη αντίστοιχης απόφασης προσανατολίζονται και άλλοι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, στα δικαστήρια φαίνεται πως θα δοθεί η συνέχεια στο σίριαλ της επεισοδιακής κατάσχεσης στο Ρέθυμνο από τον δικαστικό επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλο μετά και τις προκλητικές δηλώσεις του εναντίον των μελών του Συλλόγου Αλληλοβοηθείας Οφειλετών Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται πως μετά την κατάσχεση, το Σάββατο 2/9, ο κ. Παναγόπουλος είχε δημοσιοποιήσει αυτοσχέδιο βίντεο με τον ίδιο σε ρόλο «τιμωρού» που επιβάλει το νόμο και με προσβλητικές αναφορές προς τα μέλη του ΣΑΟΡ («απόστημα», «άπλυτοι», «ξεδοντιάρηδες» κτλ) ενώ είχε καλέσει όποιον Κρητικό θεωρεί πως προσεβλήθη από τον ίδιο «να πάρει το κουμπούρι ή το μαχαίρι του» και να τον αντιμετωπίσει…

Το επίμαχο βίντεο του δικαστικού επιμελητή:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=iMheOYihFF4″]

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ Ζαχαρίας Κλάδος, ο Σύλλογος έχει ήδη αποφασίσει να υποβάλλει μήνυση εναντίον του για σωρεία παραβάσεων της νομοθεσίας. Εν τω μεταξύ, μήνυση εις βάρος του κ. Παναγόπουλου αλλά και εναντίον των αξιωματικών της ελληνικής αστυνομίας στην Κρήτη έχει ήδη υποβάλλει ένας πολίτης ο οποίος παρακολούθησε εκ του μακρόθεν την υπόθεση και επικοινώνησε τόσο με τον οφειλέτη στο Ρέθυμνο όσο και με τα μέλη του ΣΑΟΡ.

Ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου από τη Χαλκίδα στρέφεται κατά του κ. Παναγόπουλου κατηγορώντας τον για παραβάσεις του νόμου ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων του οφειλέτη, για παράβαση άρθρων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του κώδικα των δικαστικών επιμελητών, για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου και για παράνομη βία και απειλή.

Σημαντική παράμετρος (την οποία τόνισε και η Ομοσπονδία των Δικαστικών Επιμελητών σε ανακοίνωσή της) είναι η χωρική αναρμοδιότητα του κ. Παναγόπουλου, ο οποίος είναι δικαστικός επιμελητής του Εφετείου Αθηνών και άρα δεν έχει δικαιοδοσία κατασχέσεων στο Ρέθυμνο ή αλλού στην Ελλάδα. Με αυτό το σκεπτικό η μήνυση του κ. Αντωνίου στρέφεται κατά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο κατηγορώντας της ότι συνήργησε με δύο διμοιρίες ΜΑΤ σε μια παράτυπη κατάσχεση.

Πάντως ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος, ισχυρίζεται πως δεν τέλεσε ο ίδιος την κατάσχεση αλλά ενήργησε ως τρίτος μεσεγγυούχος, εννοώντας πως τυπικά η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε από τη δικαστική επιμελήτρια του Εφετείου Κρήτης Αικατερίνη Τραγάνη, η οποία επίσης παρίστατο. Ωστόσο, στο επίμαχο βίντεο ήταν ο ίδιος ο κ. Παναγόπουλος που μίλησε για επιβολή του νόμου, τονίζοντας πως θα ξαναβρεθεί στην Κρήτη όποτε υπάρξει ξανά παρανομία, ευχαριστώντας μάλιστα προσωπικά τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνης για την συνδρομή τους.

efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ