15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Απείλησε τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας η φωτιά – Απετράπη μία νέα “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”

Ημερομηνία:

Τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ψηλά στο Μούστακο στο σημείο όπου βρίσκονται τα ραντάρ, απείλησε γύρω στις 05.00 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη και ενώ τέθηκε αρχικά υπό έλεγχο, αναζοπυρώθηκε χθες το πρωί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Οι πυροσβέστες έδωσαν πραγματική μάχη για να αποτρέψουν τα χειρότερα στην περιοχή, ενώ εξακολουθούν να παλεύουν με τις φλόγες σε όλο το μέτωπο με ισχυρές δυνάμεις να επιχειρούν στο σημείο όπου η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα.

Σημειώνεται ότι και τη νύχτα η κατάσταση στην περιοχή  ήταν δύσκολη, ενώ από πλευράς των δυνάμεων έγινε υπερπροσπάθεια χώρις την οποία απετράπη μια νέα  “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”.

Στο έργο των πυροσβεστών συνεχίζουν να συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ νωρίς το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου τις ρίψεις νερού τα δύο ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά καίει χαμηλή χορτολιβαδική έκταση ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή παραμένουν ισχυροί με τις φλόγες να ξεπηδούν και να παίρνουν διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης ζητήθηκε η εκκένωση του χωριού Σκλαβοπούλα και ενός ακόμη οικισμού. Σημειώνεται ότι η πύρινη λαίλαπα χθες, προκάλεσε ζημιές σε οικίες στον οικισμό Παπαδιανά και Μανατιανά.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ