Κρήτη: Από την μία η πανδημία, από την άλλη οι εισαγωγές προϊόντων Τουρκίας

Κανένα σχόλιο

Αυστηροποίηση των ελέγχων για κατάλοιπα φυτοφαρμάκων σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα, ζητά ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, λίγες ημέρες μετά τις σχετικές επισημάνσεις και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, η αγορά έχει “κατακλυστεί” αυτή τη στιγμή από τούρκικα προϊόντα, αμφιβόλου ποιότητας (με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους για την υγεία μας!), με συνέπεια τα εγχώρια κηπευτικά και οι σταφίδες να μην πωλούνται!

Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει έξαρση το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη, που φέρνει ως παράδειγμα άλλες χώρες “όπως η Γερμανία , η Βουλγαρία”, οι οποίες “έχουν επιστρέψει πίσω φορτία, που σημαίνει ότι υπάρχουν κατάλοιπα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά”.

"Sponsored links"

Μάλιστα, υπεραμύνεται των ελληνικών προϊόντων, διατεινόμενος πως “ο έλεγχος στην Ελλάδα στο θέμα των φυτοφαρμάκων είναι πολύ καλός – ποτέ δεν μας επέστρεψαν κάτι πίσω, διότι τα φυτοφάρμακα τα οποία εφοδιάζονται οι παραγωγοί στην Ελλάδα είναι όλα πιστοποιημένα και πληρούν όλες τις προδιαγραφές”.

Ο κ. Ιερωνυμάκης βλέποντας τις σταφίδες και άλλα κηπευτικά να μην έχουν την ανάλογη και προσδοκώμενη απήχηση στην αγορά, εκφράζει την ανησυχία του για την δημιουργία ενός ντόμινο με δυσμενή επακόλουθα για την τοπική οικονομία “και για τις επόμενες χρονιές, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα”.’

Cretalive

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις