Κρήτη: Από τη Σαλαμίνα και το Λουτράκι έρχονται για το λιομάζωμα!

Κανένα σχόλιο

Δεκάδες είναι οι ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα που σπεύδουν να λάβουν πληροφορίες ή ακόμη και να ενταχθούν στις λίστες του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, για ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα, στη διάρκεια της συγκομιδής ελαιοκάρπου.

Τα διαθέσιμα εργατικά χέρια έχουν αυξηθεί κατά ένα ποσοστό που φτάνει φέτος το 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, ξεκαθαρίζοντας ότι σε ένα πολύ μεγάλο μέρος, εργασία ως εργατικό δυναμικό για τη συλλογή ελαιόκαρπου αναζητούν Έλληνες άνεργοι.

«Κάθε χρόνο διαμορφώνουμε αυτές τις λίστες για να βοηθήσουμε και τους παραγωγούς που αναζητούν εργατικά χέρια, αναγνωρίζοντας ότι αυτό αποδεικνύεται σημαντικό και για ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν γι’ αυτό το διάστημα και ίσως δεν έχουν τον τρόπο να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς που χρειάζονται βοήθεια για τις αγροτικές τους εργασίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Βοργιάς που διευκρίνισε ότι το ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι έντονο από περιοχές εκτός Κρήτης.

"Sponsored links"

«Μας παίρνουν τηλέφωνα από όλη την Ελλάδα. Έχουμε κλήσεις από το Μεσολόγγι, τη Λιβαδειά, το Λουτράκι, τη Σαλαμίνα, ενώ ήδη έχουν μετακινηθεί και εργάζονται στα χωράφια, άνθρωποι που εκδήλωσαν νωρίτερα το ενδιαφέρον τους».

Ο κ. Βοργιάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε ότι στο εξής, οι άνεργοι που θα κάνουν έως και 70 ημερομίσθια σε αγροτικές εργασίες, δεν θα χάνουν το επίδομά τους. Αυτό αναφέρει η εγκύκλιος (ΑΠ 7295 30/11/20) του ΟΑΕΔ, για την εφαρμογή του ν. 4691 της 09.06.2020 που εστάλη στα τέλη Νοεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, επί της ουσίας, δικαιώνει έστω και καθυστερημένα, ένα πάγιο αίτημα που είχε διατυπωθεί.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού που πραγματοποίησαν έως και 70 ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, μπορούν με αίτησή τους προς τον ΟΑΕΔ να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο εργασίας αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν άνεργοι και η ως άνω απασχόληση, εφόσον πραγματοποιείται σε αγροτικές εργασίες, δεν αποτελεί λόγο διακοπής της καταβολής της επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους αυτής».

«Είναι σίγουρο ότι το ενδιαφέρον θα εμφανίσει αύξηση. Αν σκεφτεί κανείς στην Κρήτη πόσοι είναι οι εποχιακά άνεργοι και πόσοι από αυτούς προκειμένου να μη χάσουν το επίδομά τους, δεν πήγαιναν αν και είχαν ανάγκη την εργασία, θα καταλάβει πόσο σημαντικό θα είναι αυτό και για τους ίδιους αλλά και για τους παραγωγούς που δεν θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης εργατών. Είναι σημαντικό αν και νομίζουμε ότι καθυστέρησε δραματικά να υλοποιηθεί ως αίτημα» συμπλήρωσε ο κ. Βοργιάς.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις