19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κρήτη: Ασθενοφόρα μεταφέρουν περιστατικά χωρίς παρουσία γιατρού

Ημερομηνία:

Ασυνόδευτα από γιατρό μεταφέρονται πολλά από τα περιστατικά των Κέντρων Υγείας στην Κρήτη, όπως καταγγέλλεται από το Πανελλήνιο Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Σύμφωνα με το Σωματείο, αυτό συμβαίνει κατά παράβαση της εντολής του Υπουργείου Υγείας το οποίο ρητά αναφέρει πως αν δεν συνοδεύει γιατρός, πρέπει οπωσδήποτε στο ασθενοφόρο να υπάρχει επαγγελματίας υγείας.

«Εκτός της επικινδυνότητας που εμπεριέχει το όλο εγχείρημα του ασυνόδευτου περιστατικού με τις γνωστές σε όλους συνέπειες που ενδεχομένως μπορούν να προκύψουν, αποτελεί και αντισυναδελφική συμπεριφορά», αναφέρει στην καταγγελία του το Σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:

«Παρ’όλες τις προσπάθειες μας (Πανελλήνιου Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ.) και της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ το τροπάριο συνεχίζει σε βάρος των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας και με όλες τις συνέπειες που προκύπτουν και για τους πάσχοντες.

Το να κρίνει ένας ιατρός ότι το περιστατικό μπορεί να μεταφερθεί ασυνόδευτο (από ιατρό) αυτό είναι στην αποκλειστική κρίση του όπως και η ευθύνη του περιστατικού και αυτό δεν το κρίνουμε.

Το να το στέλνει ασυνόδευτο αυτό αποτελεί παράβαση της σχετικής εντολής του Υπουργείου που ρητά αναφέρει ότι εάν δεν χρίζει συνοδεία ιατρού τότε πρέπει να συνοδεύεται από επαγγελματία υγείας.

Εμείς λέμε ότι εκτός της επικινδυνότητας που εμπεριέχει το όλο εγχείρημα του ασυνόδευτου περιστατικού με τις γνωστές σε όλους συνέπειες που ενδεχομένως μπορούν να προκύψουν αποτελεί και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Το σωματείο μας ΣΩ.Π.Α.-Π.Ε.Δ.Υ. μετά από σχετικές καταγγελίες συναδέλφων θα προβεί άμεσα στα ενδεδειγμένα στην Διοίκηση και στο Υπουργείο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...