16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: Γάμοι με παπά και με κουμπάρο και με… αστυνομία – 3.000 ευρώ πρόστιμα σε γαμπρό στα Χανιά

Ημερομηνία:

Ακούει γάμο και …τρέχει η ΕΛΑΣ που πλέον βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να ελέγξει τις περιπτώσεις των υπεράριθμων καλεσμένων, οι οποίοι με βάση τις οδηγίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τους 50 λόγω Covid-19.

Όμως στην Κρήτη ο αριθμός 50 μοιάζει με ανέκδοτο όταν μιλάμε για γάμους και γαμοπίλαφα. Τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στα χωριά οι αστυνομικοί έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη ελέγχου των κοινωνικών εκδηλώσεων αν και, όπως λένε οι πληροφορίες, όλο και «ξεφεύγουν» κάποιοι γάμοι που τελούνται σε ξωκλήσια και υπαίθριους χώρους με εκατοντάδες καλεσμένους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι νεόνυμφοι και οι οικογένειες τους προσπαθούν με αλχημείες να συνδυάσουν τους πολυπληθείς καλεσμένους με τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και εκεί κάπου χάνεται η μπάλα, το μέτρο και η …σοβαρότητα.

Τις προάλλες έγινε γάμος σε χωριό της ενδοχώρας και φυσικά οι καλεσμένοι ήταν σχεδόν δεκαπλάσιοι του επιτρεπόμενου αριθμού. Λέγεται ότι το βραστό μοιράστηκε στους προσκεκλημένους σε ατομικές συσκευασίες σαν αυτές που μοιράζουν στα μνημόσυνα.

Πριν δυο ημέρες έγινε και βάπτιση στη μονοκατοικία της οικογένειας του νεοφώτιστου. Ξεπερνούσαν τους 100 οι προσκεκλημένοι. Οι διοργανωτές μερίμνησαν ώστε τα τραπέζια να τοποθετούν σε απόσταση ασφαλείας. Δεν μερίμνησαν όμως για εκείνους που τύφλα στο μεθύσι άρχισαν να τραγουδούν και να αγκαλιάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, μεταμεσονύκτιες ώρες.

Και μέσα σε όλα αυτά, μέλλοντας γαμπρός φέρεται να επιμένει να τελέσει το γάμο όπως ακριβώς είχε σχεδιάσει προ Covid. Με εκατοντάδες καλεσμένους υπό τους ήχους των καλάσνικοφ. Από την ΕΛΑΣ έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα το επιτρέψουν και πλέον δίνουν …ραντεβού στην εκκλησία του χωριού.

Χαρακτηριστικό είναι και το περιστατικό στα Χανιά όπου σε γάμο στην περιοχή της Κισσάμου διαπιστώθηκε, μετά από έλεγχο της αστυνομίας, ότι είχε ξεπεραστεί το όριο των καλεσμένων κατά πολύ.

Το αποτέλεσμα; Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμα 3.000 ευρώ στον γαμπρό ενώ περιπολικά της αστυνομίας παρέμειναν στο χώρο της δεξίωσης για να διασφαλίσουν ότι δε θα συγκεντρωθούν επιπλέον άνθρωποι των 100.

Υπάρχει βεβαίως και το εξής ζήτημα; Έχει η αστυνομία την πολυτέλεια να αφιερώνει τις δυνάμεις της στη διασφάλιση ότι οι… γάμοι θα τελούνται με τα μέτρα που ορίζει ο νόμος;

cretalive.gr, agonaskritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...