Κρήτη: Γεωτρήσεις παντού λόγω της λειψυδρίας

Κανένα σχόλιο

Το θέμα της λειψυδρίας στην Κρήτη, εξελίσσεται σε μείζον, από τη στιγμή που οι βροχοπτώσεις μέχρι αυτή τη χρονική στιγμή, είναι λιγοστές και σε καμία περίπτωση δεν έχουν καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.

Ειδικά στην ανατολική Κρήτη, το πρόβλημα είναι σαφώς μεγαλύτερο, με περιοχές όπως η Μεσσαρά, να επιχειρούν μέσα από τις ανορύξεις γεωτρήσεων να δώσουν κάποια λύση στο οξύ πρόβλημα, το οποίο αναμένεται τους καλοκαιρινούς μηνες (εφόσον δεν αλλάξουν τα δεδομένα) να κορυφωθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Γόρτυνας, ο οποιος προχωράει σε άλλη μια ανόρυξη που ξεκίνησε σήμερα και η οποία αφορά την αντικατάσταση υδρευτικής γεώτρησης Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας στην Θέση «Πίσω Αμπέλια». Μια γεώτρηση, η οποία θα είναι μια από τις τουλάχιστον 20 που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τους καλοκαιρινούς μηνες!

"Sponsored links"

Η γεώτρηση και οι προδιαγραφές

Συμφωνα με την ανακοινωση του Δήμου, η  µελέτη του έργου με αρθμ. 22/2017, αφορά την ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στην θέση «ΑΜΠΕΛΙΑΝΟ ΚΑΜΙΝΙ ή ΠΙΣΩ ΑΜΠΕΛΙΑ» της ∆.Ε Αγίας Βαρβάρας της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας του ∆ήµου Γόρτυνας.

Ειναι γεώτρηση βάθους 120 µ. (σύµφωνα µε την υπ’αριθµ.1102/27-06-2017 άδεια εκδοθείσης απο την ∆/νση Υδάτων) και οι προβλεπόµενες εργασίες, ανέρχονται στο ποσό των 26.314,42 µε το Φ.Π.Α. µε διατιθέµενη πίστωση για το έτος 2017, που προέρχεται απο το Υπουργειο Εσωτερικών του ∆ήµου µε K.A 63.7312.0569.

Η δημοτική αρχή, όπως επισημαίνει μέσα από σχετική ανακοινωση, προκειμένου να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόβλημα της λειψυδρίας που παρατηρείται στην περιοχή, έχει προγραμματίσει το 1ο εξάμηνο του 2018 να προβεί στην ανόρυξη και την λειτουργία τουλάχιστον 20 γεωτρήσεων ύδρευσης–άρδευσης.

Σε αναβρασμό οι Δήμοι

Υπενθυμίζεται πως δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την συνεδρίαση της ΠΕΔ που είχε πραγματοποιηθεί στη Λότζια, για το ζήτημα της λειψυδρίας και των τρόπων αντιμετώπισης της.

Οι δήμαρχοι είχαν διαπιστώσει ότι τα αποθέματα έχουν στερέψει και πρότειναν τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού από τα νοικοκυριά και τους καλλιεργητές και την ενεργοποίηση παλιών ή δημιουργία νέων γεωτρήσεων.

Η ανατολική Κρήτη

Οπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση που είχε γίνει στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη, το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην ανατολική Κρήτη ενώ κοινή διαπίστωση ήταν ότι το πρόβλημα θα ενταθεί εν όψει του καλοκαιριού.

"Sponsored links"

Ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός ειχε τονίσει ότι είναι απαγορευτικά τα μέτρα χρήσεως του υδρευτικού νερού με κυρώσεις και θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι.

Νερό τέλος από τον Αποσελέμη

Το πόσο δραματική είναι η κατάσταση στο Φράγμα  Αποσελέμη το οποίο διαθέτει νερό για τους υπόλοιπους δύο μήνες, για τους τρεις δήμους: Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου φάνηκε από τα όσα είχε δηλώσει στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιάννης Ρασούλης, μετά από επισκεψη του στο διϋλιστήριο του φράγματος στα Αγριανά!

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις