Κρήτη: Δημόσια εκσκαφή για το πρώτο νέο είδος χελώνας που έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Στις 22 Ιουλίου, οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ έγιναν μάρτυρες σε ένα ξεχωριστό γεγονός. Μια Πράσινη χελώνα (Chelonia mydas) έκανε τη φωλιά της στον Κόλπο της Μεσσαράς, κάτι πρωτόγνωρο, καθώς στην Ελλάδα γεννούν κυρίως οι Καρέτα (Caretta caretta).

Η ομάδα αναγνώρισε το είδος και σήμανε τη φωλιά, κάνοντας την έτσι την πρώτη προστατευμένη φωλιά Πράσινης χελώνας στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου μετά το πέρας της εκκόλαψης της, η φωλιά θα ανοιχτεί για να συλλεχθούν τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα απο τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ  και στη συνέχεια να οδηγηθούν οι νεοσσοί στην θάλασσα.

"Sponsored links"

Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά αυτή την ξεχωριστή δημόσια εκσκαφή.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις