16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κρήτη: Ελληνίδα φυγάδευε αλλοδαπούς δράστες διαρρήξεων

Ημερομηνία:

Με το προσωπικό της Ι.Χ. αυτοκίνητο μετέφερε δύο αλλοδαπούς στα σπίτια που «χτυπούσαν» στα Χανιά και το Ρέθυμνο μια 35χρονη Ελληνίδα και, όταν ολοκλήρωναν τις διαρρήξεις, τους φυγάδευε με αυτό! Τις τελευταίες τρεις ημέρες, είχαν διαπράξει πέντε διαρρήξεις με λεία χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 35.000 ευρώ.

Η δράση της ομάδας αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. συνέλαβαν τη γυναίκα και τους δυο διαρρήκτες ηλικίας 34 και 26 χρόνων, την στιγμή που διέφευγαν με το αυτοκίνητο από το σπίτι ενός 43χρονου σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου από το οποίο είχαν αρπάξει 565 ευρώ και κοσμήματα. Στο όχημα της 35χρονης που κατασχέθηκε, βρέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης, τρία κινητά, πλαστά ρουμανικά ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα 160 ευρώ.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν για προανάκριση στην Ασφάλεια Ρεθύμνης, άνδρες της οποίας έκαναν έρευνες στα σπίτια τους στα Χανιά όπου κατέσχεσαν 865 ευρώ, τρεις χρυσές λίρες Αγγλίας, κοσμήματα και μικροποσότητα ηρωίνης. Τα ευρήματα προέρχονταν από άλλες τέσσερις διαρρήξεις που είχαν διαπράξει από την περασμένη Πέμπτη ως το Σάββατο σε σπίτια του Δήμου Ρεθύμνου και του Δήμου Αποκορώνου και κάποια από τα κοσμήματα αναγνωρίστηκαν από μια 41χρονη στην οποία αποδόθηκαν.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου απήγγειλε κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές στους δυο αλλοδαπούς και την Ελληνίδα και για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στον 34χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για απόπειρα ληστείας, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...